Politică

Parlamentarii au inceput anul politic 2010

Astazi a inceput sesiunea de primavara-vara 2010 a parlamentului. Partidele aflate la guvernare s-au indemnat reciproc la mobilizare, pe cand Partidul Comunistilor a acuzat ca Alianta a introdus in tara un regim antipopular.

Marian Lupu, presedintele PD, a spus ca exista semne ca societatea se democratizeaza, dovada si inmultirea partidelor pe eschierul politic, dar si faptul ca economia se stabilizeaza. Prin urmare, Lupu a mentionat ca ministrii-deputati ar trebui sa renunte la mandate si sa se concentreze la portofoliul de ministru. Si Presedintele AMN Serafim Urecheanu a indemnat deputatii din majoritatea parlamentara sa sustina guvernul pentru a realiza reformele necesare, care pentru unii la inceput sunt dureroase, precizand totodata ca fara de ele RM nu se poate pune pe picioare.

In prima sedinta deputata Svetlana Rusu a anuntat ca paraseste fractiunea PCRM, iar Veaceslav Untila si Iurie Colesnic au spus ca se constituie un nou grup politic MAE. Deputatii au mentionat printre prioritatile acestei sesiuni este ajustarea unei set de legi la aquis comunitar, adoptarea Codului Educatiei, reformarea Procuraturii s.a. „AIE demonstreaza statalitatea R. Moldova”, a declarat fara sa vrea Maria Postoico, lidera fractiunii PCRM, avand in vederea demonteaza.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *