Timpul.md

Politică 13 Iulie 2017 | 11:04

Parlamentarii au respins propunerea de a audia SIS-ul și Guvernul în privința lui Șevciuk, care s-ar „plimba” prin Chișinău

Directorul SIS, Mihai Bălan, și vicepremierul pentru reintegrare, Gheoghe Bălan, nu vor fi audiați în Parlament în legătură cu informația precum că fostul președinte al așa-zisei republici nistrene, Evgheni Șevciuc, se plimbă nestingherit prin Chișinău. 

Solicitarea repetată a deputatului PLDM, Tudor Deliu, de a-i audia pe cei doi, nu a fost susținută de plenul Parlamentului. 

„Noi nu putem să trecem Nistrul, iar ei se plimbă liber prin Chișinău fără să-i întrebe nimeni. Cei care timp de 4 ani au avut o atitudine dușmănoasă față de autoritățile RM și au supus umilinței profesorii, elevii și părinții din liceul din Tiraspol unde se predă în limba română”, a spus Tudor Deliu.

Prin vocea deputatului Roman Boțan, fracțiunea Partidului Liberal și-a exprimat susținerea față de solicitatea liberal-democraților.
Propunerea însă nu a fost văzută cu ochi buni de Dumitru Diacov.

„Nu suntem pentru prima dată în situația în care încercăm să aducem tot ce se întâmplă în Chișinău în Parlament și să facem fel de fel de show-uri. Noi avem instituții specializate. Avem o ordine de zi foarte încărcată, noi numai cu chestii de astea ne-am ocupat, să vedem cine se plimbă pe străzile Chișinăului”, a replicat președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov. Acesta a mai adăugat că „atunci când vine Băsescu, nu ne interesează”.

agora.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus