Externe

Partidele de stnga au obtinut victorie la alegerile regionale din Franta

Formatiunea de dreapta a presedintelui Nicolas Sarkozy a fost devansata clar de opozitia condusa de Partidul Socialist, duminica, in primul tur al alegerilor regionale din Franta, potrivit estimarilor realizate de institutele de sondare difuzate de televiziuni.

Partidul prezidential UMP se claseaza pe locul doi, la nivel national, obtinand intre 26,7 si 27,3 la suta din voturi, conform institutelor TNS Sofres si respectiv OpinionWay. Acesta este invins de Partidul Socialist, care a obtinut intre 29,1 si 30 la suta din sufragii si ar urma sa poata incheia aliante in cel de-al doilea tur, duminica viitoare, cu ecologistii, creditati cu 13,1 la suta, potrivit institutului OpinionWay.

Aceste rezultate preconizeaza o infrangere severa pentru formatiunea de dreapta in cel de-al doilea tur de scrutin. Stanga, care controleaza 24 dintre cele 26 de regiuni franceze, spera sa obtina o victorie in toate regiunile.

Primul tur de scrutin este de asemenea marcat de un scor bun obtinut de partidul de extrema-dreapta al lui Jean-Marie Le Pen, care atinge peste 10 procente, potrivit estimarilor.

Acest prim tur pare un vot de sanctiune asteptat de politologi la adresa presedintelui Nicolas Sarkozy, la jumatatea mandatului sau. Este vorba despre ultimele alegeri intermediare inaintea scrutinului prezidential din 2012.

Dupa mediafax.ro

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *