Timpul.md

Actualitate 5 August 2021 | 16:59

Partidul ,, Șor” va decide astăzi dacă își va oferi votul guvernului Gavrilița

Astăzi, Partidul Șor, va decide dacă își va oferi votul pentru guvernul Gavrilița. Dar, decizia finală ce ține de votul pentru noul Guvern va fi luată la ședința fracțiunii parlamentare. Aceasta va avea loc în această seară. Declarația a fost făcută de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, în cadrul unui live pe pagina sa oficială de Facebook.

„Cel mai probabil vom sprijini Guvernul Gavrilița. Vom vota în avans. Nu așteptăm nicio solicitare și nici recunoștință. Noi cerem un singur lucru de la noua putere: să respecte alegerea cetățenilor noștri care au votat pentru alte formațiuni politice, inclusiv pentru Partidul „Șor”, a declarat Ilan Șor.


De asemenea, acesta a mai adăugat că lista candidaților pentru funcția de ministru seamănă cu o „întâlnire de partid”, iar în privința profesionalismului acestora apar multe semne de întrebare. Cu toate acestea, Partidul „Șor” optează pentru numirea cât mai rapidă a Guvernului, pentru ca acesta să înceapă, în cele din urmă, să rezolve problemele care s-au adunat.

„Facem acest lucru nu pentru ca să fim pe placul lui Gavrilița, Sandu sau a altcuiva. Vom face asta din profund respect pentru alegerea poporului, care, de această dată, a decis să încredințeze puterea unei singure forțe politice. Mi se pare o prostie să ignori acest fapt sau să pretinzi că nu s-a întâmplat asta. Am afirmat în repetate rânduri că mergem în Parlament ca să lucrăm pentru oameni, cetățeni ai Moldovei noastre”, a mai menționat liderul Partidului „Șor”.
În opinia lui Ilan Șor, principala problemă pe care noua guvernare ar trebui să le rezolve este recuperarea miliardului furat de la bănci.

„Rezolvarea acestei probleme este necesară nu pentru mine, nu pentru Sandu și nici pentru Gavrilița, ci pentru cetățenii Republicii Moldova. Sarcina principală în acest moment este de a returna miliardul, astfel încât cetățenii noștri să aibă foloase din asta”, a mai declarat Șor.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus