Moldova

„Partidul Comuniştilor are o datorie…”

Mircea Martâniuc, Soroca

Numaidecât vinovate vor fi forţele politice care nu-l vor alege pe Lupu preşedinte. Alegătorul e alegător, el şi-a exprimat votul său, dar dacă politicienii nu se pot înţelege acolo sus… Ştiu că alegătorii din teritoriu aşteaptă să fie ales preşedintele.


Nina Botezatu, Făleşti

Consider că numai fracţiunea comunistă va fi vinovată de acest fapt şi nu altcineva, deoarece e vorba de o candidatură concretă, o personalitate care a fost verificată de către cetăţeni, dar şi Alianţa a ajuns la un numitor comun.
Alegerile anticipate nu sunt dorite. Ţara deja şi-a stabilit obiectivele prioritare, iar votul cetăţeanului trebuie îndreptăţit. Să nu facem, din alegeri în alegeri, moftul unei opoziţii care a guvernat ţara opt ani de zile şi a dus-o la sărăcie totală.


Dumitru Simon, Criuleni

Părerea mea este că alegătorul e vinovat. Nu a analizat bine atunci când a votat, ca astăzi să nu avem această situaţie. Poate greşesc. Alegătorii, pe de o parte, se indignează de ce se fac atâtea cheltuieli în zadar, iar pe de altă parte, nu votează cum trebuie. Dacă dădeam prioritate celor care au format Alianţa pentru Integrare Europeană, terminam odată cu alegerile anticipate. A mai fost şi referendumul. Mare lămurire nu cred că trebuia pentru a ieşi să-ţi spui poziţia, ca să se pună punct la toată criza asta politică din R. Moldova.
Dar, dacă lăsăm alegătorul într-o parte, reieşind din situaţia care este acum, vinovate vor fi toate cele patru componente ale Parlamentului. Noi putem să dăm vina pe lideri, pe partide, dar ce rost are, dacă, după mulţi ani, încă nu ştim ce prezentăm şi încotro mergem. Cu părere de rău, tot noi, alegătorii, suferim.
În funcţia pe care o deţin, a fost greu în anii de guvernare comunistă, iar acum e greu pentru că nu avem o stabilitate.


Victor Cerevatâi, Briceni

Eu sunt pentru alegeri anticipate. Nu mă băgaţi pe mine în chestiile acestea! Opinia trebuie luată de la lume. Data viitoare, vom vedea ce-o să fie…

Valeriu Beril, Ştefan-Vodă

Cine se va face vinovat? Partidul Comuniştilor, clar lucru. Eu consider că acesta e unicul răspuns normal. Le spun tuturor că trebuie să ieşim odată din colaps, din criza asta politică, din cauza căreia avem crize economice şi sociale.
În 2005, şi Diacov, şi Roşca, şi Filat au votat pentru comunişti, chiar dacă nu aveau nicidecum viziuni comune, deci, acum şi PCRM ar trebui să participe la alegerea preşedintelui republicii, altfel nu-i posibil. Dacă o să fie alegeri anticipate, au de pierdut şi alegătorii, şi Partidul Comuniştilor.


Nicolae Robu, Străşeni

E un lucru evident că Partidul Comuniştilor are o datorie pe care, cel puţin, la nivel omenesc, trebuie s-o întoarcă. E vorba de anul 2005. Atunci, li s-au dat îndeajuns voturi. Comuniştii ar trebui să înţeleagă acest lucru, pentru că atunci unele partide şi unii politicieni şi-au jertfit viitorul lor politic, pentru stabilitate. Cred că e o datorie a lor morală faţă de alegători, de ţară – să voteze preşedintele, să avem stabilitate economică şi politică şi să mergem înainte.


Gheorghe Vasilache, Cahul

Îmi vine greu să răspund la asemenea întrebări. În genere, noi am politizat totalmente ţara asta. Nici nu vă închipuiţi cât de politizată e societatea la Cahul. Sunt parlamentari care, în loc să fie aleşii poporului, ei cred că sunt călăii poporului. Ne controlează, ne-au întors totul pe dos, caută nod în papură… „Măi băieţi, dacă voi furaţi ceva, asta nu înseamnă că toţi trebuie să fure…”.
În principiu, cred că vom ajunge la alegeri anticipate, pentru că suntem moldoveni. Acum, fiecare politician vrea să arate cât este el de puternic. Mă tem că noi mergem de la o dictatură la alta. Despre acest lucru vorbeşte toată lumea, inclusiv oamenii care ne monitorizează aici din partea Uniunii Europene. Ei ne spun clar: „Stimaţi prieteni din RM, feriţi-vă de o nouă dictatură!”. Atunci când un singur partid încearcă să aibă toată puterea în ţară, asta înseamnă un mare pericol.
 Sper că ne va ajunge minte şi cumsecădenie ca să punem punct situaţiei create.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *