CSI / Rusia

Partidul lui Putin, pe primul loc la alegerile regionale

Partidul la putere Rusia Unita parea sa se indrepte spre o victorie asteptata la alegerile regionale desfasurate duminica in Federatia Rusa, potrivit rezultatelor partiale, desi multi alegatori nemultumiti au acordat sprijinul lor candidatilor opozitiei. Dupa numararea a aproximativ 25 la suta dintre voturi, Rusia Unita parea sa fi pierdut un singur scrutin de mai mare importanta: alegerile pentru primaria orasului siberian Irkutsk, unde au avut loc mai multe proteste antiguvernamentale in ultimele saptamani. Un candidat comunist conducea duminica noapte, scrie AP.

Rezultatele partiale aratau ca Rusia Unita a obtinut mai putin de 50 la suta din voturi in majoritatea scrutinelor pentru alegerea parlamentelor regionale, desi parea sa detina un control suficient asupra majoritatii de locuri in toate cazurile. Ultimele alegeri regionale importante ruse din octombrie s-au terminat printr-o victorie covarsitoare a Rusiei Unite dar au fost tulburate de acuzatii asupra unor fraude masive. Votul de duminica in 76 dintre cele 83 de regiuni ale Rusiei a venit intr-un moment de proteste de strada antiguvernamentale crescande.

Rusia Unita astepta de la acest scrutin sa probeze ca inca poate obtine un sprijin larg in pofida unor privatiuni economice continue in tara si a unui somaj ridicat. Odata cu anuntarea rezultatelor, un inalt responsabil al Rusiei Unite a avut o reactie neobisnuita calificand aceste alegeri drept ‘murdare’ si acuzand opozitia de fraude. Rusia Unita, condusa de primul ministru Vladimir Putin, in mod normal apara legitimitatea alegerilor din Rusia, pe care le castiga de obicei la o mare diferenta. Deputatul Rusiei Unite Viaceslav Timcenko a declarat intr-un comunicat emis de partid ca alegerile au fost marcate de "un numar socant de mare de incalcari".

El a adaugat ca principalele partide ale opozitiei parlamentare, Comunistii, ultranationalistii de dreapta liberal-democrati si partidul cu inclinatii de stanga Rusia Justa, s-au implicat in cumparare de voturi, o acuzatie lansata frecvent contra Rusiei Unite la alegerile trecute.

Sursa: Antena3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *