Opinii și Editoriale

Partidute, aschiute comuniste

Campania electorala a scos iarasi din gaurele partidutele. Ele se trezesc o data la patru ani si se avanta zgomotos in politica, desi nici cumetrii lor nu stiu de ele. Tot ele adorm din nou in chiar vinerea dinaintea alegerilor. Musca (la arat) a bazait destul, dar si-a facut treaba: a lungit lista electorala la peste juma’ de metru si i-a naucit pe alegatorii cei multi…

 

Partidutele nu au nici programe politice clare, nici structuri viabile in teritoriu, nici lideri charismatici, nici relatii cu institutiile politice sau financiare internationale. De ce atunci isi arunca pe umeri toga de politicieni o data la patru ani? Pentru ca toate impreuna sa rupa cat mai multe procente de la partidele solide din opozitie si sa le dea, prin redistribuire, comunistilor. Si fiindca se umfla atata in pene pe la televiziunile lui Voronin, raspunsul de mai sus da la pitrocire nori grei de pufusor pe botisor.

Partidutele sunt opera celor care nu vor sa avem un viitor romanesc si european. Lor le pasa de comunisti si de internationala lor, de interesul rusesc in Balcani si la Mediterana, de agrarienii lui Motpan, de spicusorul comunist mascat in „democrati” care a si instaurat saracia actuala in RM pana in 1998, spre bucuria „adevaratilor comunisti”, pusi la putere dupa ei (cu ajutorul PPCD). Chiar daca o fac in cuvinte pe anticomunistii, activitatea sezoniera a partidutelor este alimentata numai de setea comunistilor si aliatilor lor de a ramane la putere. Nici nu are rost sa le numim aici pe acestea.

Sunt insa si partidute care au „mari” ambitii politice. Spargatorul tuturor coalitiilor democratice, PPCD-ul, ii critica zi si noapte pe rusi, dar il lauda pe Voronin, care semneaza tot ce-i spun rusii. PSD-ul a ajuns de la prietenia fatisa cu V. Voronin din Consiliul municipal Chisinau pana la ideea neroada de a i se concesiona Rusiei teritoriile de est ale RM cu tot cu sute de mii de cetateni. Vasile Tarlev, „printul” actual al UCM, dupa ce a slujit sapte ani – ca prim-ministru!!! – camarila lui Voronin, ne ia de vreo cateva luni cu bombonica si ne invata cum sa luptam cu ea. Dar „proeuropenii” din MAE? Ei cauta ziua cu lumanarea corupti in partidele mari din opozitie care nu au fost niciodata la putere. Ei striga „lupul” si arata la oi. Ei propun „un organism independent” de lupta cu coruptia, uitand ca in Uniunea Europeana doar justitia poate condamna un corupt. Or, in statul lui Voronin sunt corupti (inclusiv moral) mai toti judecatorii, procurorii, politia, functionarii publici numiti si aparati de comunisti tocmai fiindca le joaca actele justitiare asa cum vor ei (vezi cum ei pierd la CEDO si plateste prostul care-i voteaza). Pe acestia cu cine ii schimbati peste noapte, dlor MAE-isti? Ca lupul paru-si schimba, dar naravul ba.

Partidutele, aschiutele comuniste rup necontenit in bucati viitorul Basarabiei, il ingroapa in saracie lucie (inclusiv spirituala) comunista. Ele pot fi anihilate la 5 aprilie numai daca cetatenii nu le vor mai da niciun vot. Celor trei partide care vor trece pragul de 6% – AMN, PLDM si PL – le revine si aceasta misiune, sa le spuna oamenilor adevarul despre partidute si comunistii lor si sa ne indrepte, odata si odata, spre un viitor omenesc.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *