Timpul.md

ROMÂNIA 10 Aprilie 2021 | 08:03

Pas important pentru Autostrada „Unirii”: A fost semnat contractul pentru proiectarea tsronsonului Tg. Neamț – Iași – Ungheni

 Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru cei circa 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni.

„S-a semnat contractul pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 – sectorul principal între Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede”, a anunțat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit informațiilor oferite de CNAIR, contractul de circa 59 de milioane de lei, finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile, a fost semnat cu Consitrans, iar termenul contractual este de 25 de luni.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este:

- 12 luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate.


- 6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.), inclusiv verificarea P.A.C. de catre specialiști atestați;

- 6 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE) și a Detaliilor de Execuție, inclusiv verificarea de către verificatori atestați;

-1 luna pentru asistență tehnică pentru cererea de finanțare, asistență tehnică pentru contractarea execuției lucrărilor.

Scopul principal al acestui proiect este finalizarea Autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni, parte integrantă din Rețeaua Europeană de Transport, reprezentând un tronson din viitoarea Autostradă A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni care străbate județele Mureș, Harghita, Neamț și Iași, ce va avea o lungime de aproximativ 320 km.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus