Timpul Liber

Paşi eficienţi pentru a-ţi exersa memoria

2. Este bine să îţi exersezi memoria completând cuvinte încrucişate, puzzle-uri, sudoku sau să joci diverse jocuri cum ar fi cărţi, solitaire sau oricare alte jocuri care să îţi pună motoraşele minţii în funcţiune.

3. Chiar şi privitul la televizor se poate transforma într-un exerciţiu de memorie: repetarea titlurilor de la ştiri, rememorarea unui film etc.

4. Persoanele care citesc mult, au o memorie foarte bună. Filtrarea unei cantităţi foarte mari de informaţii conduce automat la uitarea unora şi la reţinerea altora, astfel producându-se îmbogăţirea cunoştinţelor.

5. Dacă nu cunoşti semnificaţia unui cuvânt, nu trece peste el cu indiferenţă, ci mai bine caută-i înţelesul. Niciodată nu se ştie când îţi va fi de folos!

6. Organizarea gândurilor este întotdeauna un beneficiu, o retrospectivă a ceea ce ai făcut azi şi ce a mai rămas de făcut pentru mâine.

7. Jocul cu copilul tău este, poate, cel mai plăcut mod de a-ţi pune la încercare imaginaţia şi creativitatea: fă-i păpuşi, modele din hârtie împăturită, costume, desene năstruşnice.

8. Problemele de memorie pot fi determinate de lipsa de atenţie şi de concentrare. Evident că, în momentul în care nu dai atenţie celor din jur, locurilor prin care treci, momentelor în care se produc diverse evenimente, nu vei reţine multe informaţii.

9. Spiritul de observaţie nu este înnăscut, ci dobândit: se exersează în timp şi performanţele pot fi îmbunătăţite pe zi ce trece, dacă lucrezi cu memoria ta…

Sursa: Timpul Suplimentul "Femeia"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *