Ultima oră

Patriarhul Kiril este aşteptat azi la Chişinău

Patriarhul Kiril va sosi pe Aeroportul Chişinău la ora 19.30 şi va fi întâmpinat de Mitropolitul Vladimir şi preşedintele interimar Marian Lupu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Ruse, Vladimir Vighileanski, Patriarhul Kiril va veni împreună cu o delegaţie de 60 de persoane, între care bucătarul, chelnerul şi doctorul său. Patriarhul va fi însoţit şi de doi mitropoliţi din Rusia şi doi din Ucraina.

Înalta faţă bisericească va fi cazată la Reşedinţa de Stat. Patriarhul va adresa un mesaj de binecuvântare pentru credincioşi, iar la ora 20.30, va oficia un Te Deum la Catedrala Mitropolitană. În dimineaţa zilei de duminică, Patriarul Kiril va oficia o slujbă la Catedrala Mitropolitană în comun cu Mitropolitul Vladimir, iar în după-amiaza zilei, Sanctitatea Sa va fi decorată cu ,,Ordinul Republicii” de preşedintele interimar Marian Lupu. Pentru ziua de luni, Patriarhul are programate o vizită la Institutul Oncologic, apoi o vizită la Combinatul de Vinuri ,,Cricova”, unde se va întâlni cu premierul Vlad Filat.

Pe parcursul vizitei Patriarhului Rus, la Chişinău vor fi luate mai multe măsuri de securitate. Peste 2.000 de polițiști vor fi implicați în asigurarea ordinei publice. Secretarul mitropolitan Vadim Cheibaş a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ,,au fost luate toate măsurile necesare pentru ca vizita să decurgă fără incidente şi pentru ca întreaga suflare creştinească din ţara noastră să se poate bucura de acest eveniment istoric”.
 
Sursa: Arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *