Ultima oră

Patriarhul Kirill: Moldova are un loc aparte în inima Europei

În cuvântarea sa duhovnicească, rostită la Catedrala mitropolitană din Chişinău, sâmbătă seara, 8 octombrie, Patriarhul Kirill a declarat că Moldova are un loc aparte în Europa, unde se întâlnesc două mari culturi, latină şi slavă.

„Cu o deosebită plăcere am venit la aniversarea a 175- a a hramului Catedralei „Naşterea Domnului” din Chişinău. Moldova ocupă un loc important în inima Europei. De secole, aici se întâlnesc două mari culturi, cea latină şi cea slavă, care convieţuiesc pe acest pământ cât se poate de neconflictual. Aveţi multe mănăstiri în Moldova, dar cea mai importantă este credinţa în Dumnezeu”, a spus Patriarhul.

Ierarhul a spus că se va ruga pentru pacea civică din Moldova şi pentru ca „viaţa poporului” să rămână unitară, în pofida situaţiei actuale din ţară.

Patriarhul a repartizat preoţilor iconiţe cu chipul Cuv. Serghie de Radonej, prăznuit sâmbătă, pentru a fi împărăţite credincioşilor.

Patriarhul Kiril a venit la Catedrala Naşterea Domnului, imediat după ce a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău. La slujba de la Catedrală au participat şi preşedintele interimar al RM, Marian Lupu şi prim-ministrul, Vlad Filat. Totodată, în faţa Catedralei, s-au adunat câteva sute de enoriaşi pentru a participa la slujba de mulţumire.

Patriarhul Kiril se va afla în vizită în RM până luni, 10 octombrie, inclusiv. Sanctitatea Sa oficiază, la această oră, Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană, după care va urma predica şi depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

De asemenea, la 10.30 a fost organizată o acţiune de protest împotriva vizitei patriarhului rus Kirill la Chişinău, în legătură cu ”susţinerea oferită regimului de la Tiraspol şi includerea R. Moldova în Sfânta Rusie.”

Patriarhul va mai participa la o serie de evenimente, iar sfinţirea Catedralei de la mănăstirea Curchi va încheia vizita patriarhului în RM.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *