Timpul.md

Istorie 10 Mai 2016 | 17:37

Pe 18 mai Muzeul Național de Istorie organizează Ziua Ușilor Deschise

În fiecare an, începând cu 1977, pe 18 mai, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM), se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muzeelor pentru a promova şi a aduce la cunoştinţa publicului rolul acestor instituţii de cultură în dezvoltarea societăţii. 

În 2016, această zi are ca temă „Muzeele şi peisajele culturale".

La Muzeul Național de Istorie vor fi deschise expoziţia permanentă „Istorie şi civilizaţie", expoziţia tematică „Comorile trecutului", diorama „Operaţia Iaşi-Chişinău", precum şi expoziţiile temporare:

„Strălucirea Herend", o expoziţie exclusivă de porţelan fabricat la manufactura din Herend, Ungaria;
„Arme şi echipament militar - o evoluţie în timp";
„Ambasadorul Molovatei transnistrene" (dedicată comemorării a 80 de ani de la naşterea poetului şi cineastului Anatol Codru);
„Moldova Sovietică - între mituri şi GULAG".

Pe parcursul zilei vor fi organizate ateliere de creativitate, iar în cinemateca „Clio" vor fi proiectate filme istorice şi documentare.

În intervalul orar 13.30-15.30 se va desfăşura programul de divertisment pentru copii „Două ore de recreaţie la Muzeu" (jocuri, concursuri, muzică şi dans).

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei va fi deschis pe 18 mai de la ora 10.00 până la 17.00. Ultimul vizitator va intra în muzeu la 16.30. Intrarea liberă.

Timpul.md


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus