Ultima oră

Performanţă de excepţie: România a ocupat locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, cu 5 medalii de aur şi una de argint

La olimpiada au participat elevi din 17 ţări, anunţă Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Vezi mai jos cine sunt olimpicii României.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2014) se află la a XVIII-a ediţie şi se desfăşoară în perioada 21 – 26 iunie 2014, în localitatea Ohrid din Macedonia.

Medaliile de aur au fost obţinute de:

Alexandru Mihalcu de la Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – a rezolvat corect toate subiectele de olimpiada şi a obţinut punctaj maxim

Antonie Ciocan de la Şcoală Gimnazială Nr. 56, Bucureşti – a rezolvat corect toate subiectele de olimpiada şi a obţinut punctaj maxim

Alexandru Pascadi de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Bucureşti

Tudor Plopeanu de la Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti

Ciprian-Mircea Bonciocat de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti. Ciprian-Mircea Bonciocat este la a două participare la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Anul trecut, el a câştigat medalie de argint.

Medalia de argint:

Mihnea Doică de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat detaşat locul întâi cu 222 de puncte din 240 maxime, anunţă Societatea de Ştiinţe Matematice din România într-un comunicat remis HotNews.ro. Este al doilea an consecutiv în care România câştigă primul loc pe naţiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori, însă anul acesta punctajele obţinute sunt o performanţă. Dacă anul trecut olimpicii au obţinut două medalii de aur şi patru de argint, anul acesta lotul naţional a câştigat cinci medalii de aur şi una de argint.

Delegaţia României a fost coordonată de profesorii Marius Perianu de la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina (team leader), Andrei-Alex Eckstein de la Universitatea Politehnică Timişoara (deputy-leader), Mircea-Aldea Fianu de la Şcoală Generală Nr.19 din Bucureşti şi Cristian-Teodor Mangra de la Şcoală Centrală din Bucureşti (observatori). La pregătirea lotului au contribuit profesorii Alexandru Gică de la Universitatea din Bucureşti, Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic "Henri Coandă" din Tulcea şi Cristian Lazăr de la Colegiul Naţional Iaşi.

Ţările participante

La Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori au participat echipe formate din câte 6 elevi din următoarele ţări: Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herzegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia – ţări membre, precum şi echipe din Azerbaijan, Franţa, Iran, Kazakhstan, Macedonia B, Arabia Saudită, Tajikistan (echipa formată din 5 elevi) – ţări invitate.  

hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *