Timpul.md

Actualitate 30 Aprilie 2021 | 09:48

Persoanele care s-au vaccinat pot intra în R. Moldova fără test COVID și fără a sta în carantină 14 zile / DOC

Dacă aveți dovada că ați fost vaccinat, puteți intra în R. Moldova fără a sta în carantină.

Amintim că, potrivit deciziei CNESP, în continuare se mențin măsurile de securitate epidemiologică instituite și aplicate pe perioada pandemiei.

Rămâne a fi obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice, respectarea igienei mâinilor și păstrarea distanței fizice de minim 1 metru între persoane.
Rămân în vigoare toate măsurile de trecere a frontierei de stat - cu prezentarea, la intrarea în țară, a testului PCR negativ la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării, sau completarea fișei epidemiologice și respectarea celor 2 săptămâni de autoizolare.
Cât privește procesul educațional, acesta se va desfășura în baza scenariilor stabilite anterior de MECC. Dar în localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu opțiunea de bază va fi instruirea la distanță, cu excepția instituțiilor de educație timpurie.
În data de 31 martie, Parlamentul a instituit stare de urgenţă naţională, pentru o perioadă de două luni, până în data de 31 mai. Însă, la 28 aprilie, Curtea Constituţională a declarat legea neconstituţională.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus