Timpul Local

Peste 100 de tineri activisti au parasit PRCM

Circa 100 de tineri activisti ai PCRM au decis sa paraseasca randurile Partidului Comunistilor. Eugen Nichiforciuc, membru al Comitetului Central al PCRM a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca plecarea in masa are loc din cauza crizei politice interne a partidului, generata de incapacitatea PCRM de a dirija procesele social-economice si politice din tara. Nichiforciuc a mai adaugat: „In ciuda faptului ca, in aprilie 2009, PCRM avea cea mai puternica echipa, ambitiile personale au provocat scindarea la varf a partidului si, respectiv, pierderea alegerilor”.

Ex-comsomolista Elena Mocanu a subliniat ca tinerii isi doresc sa activeze intr-o organizatie reala, care sa nu ii compromita, iar „caracterul tovarasesc nu inseamna sa raspunzi pentru nelegiuirile pe care le comit anumiti lideri ai comsomolului”. Ea s-a referit la vandalizarea drapelelor unor partide de guvernamant.

Fostii comsomolisti sustin ca procesul de distrugere a Partidului Comunistilor este unul ireversibil. „Este o naivitate sa crezi ca aceasta structura isi va reveni”, a afirmat Stanislav Scritchi. Potrivit acestuia, tinerii care pleaca din partid nu sunt de acord cu metodele de lucru utilizate in ultimul timp. Mai mult, Elena Mocanu a mentionat ca dorinta de a pleca din partid si-o manifesta mai multi tineri, dar ca „acestia se tem de reactia conducatorilor PCRM”, deoarece „exista o presiune psihologica din partea partidului”.

Desi au parasit Partidul Comunistilor, tinerii sustin ca au ramas fideli idealurilor socialiste, ramanand pe acelasi esichier politic de stanga, in componenta Partidului „Moldova Unita”. Rugat sa comenteze plecarile din PCRM, liderul comunist Vladimir Voronin a spus: „Din PCRM pleaca doar acei care vor functii, iar acum, cand nu suntem la putere, ei fug. Pleaca persoanele care au vrut sa-si faca cariera pe spatele partidului. Bine ca pleaca".

Ala Coica,
pentru TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *