Actualitate

Peste 1500 de hectare de terenuri agricole sunt inundate la Cahul

În prezent peste 1.500 de hectare de terenuri agricole din trei localităţi din raionul Cahul sunt inundate. Agricultorii spun că în acest an nu îşi vor putea lucra pământurile. Iar unii dintre ei se gândesc pe viitor chiar să renunţe la ele.

"Fermierii şi ţăranii sunt foarte disperaţi, fiindcă a lăsa terenul un an neprelucrat nu este normal. Sperăm că în scurt timp se vor reconecta la energia electrică aceste staţii, dar nu am putea să facem lucrările necesare pentru plantarea, semănarea culturilor de primăvară", a spus agricultorul Alexandru Smutin.

"În anii ploioşi situaţia se repetă din an în an. Este pământ pierdut, este o lovitură în economia întreprinderii noastre, lovitură asupra oamenilor. Nici măcar nu se vorbeşte despre scutirea de impozite pe pământ", a menţionat agricultoarea Ecaterina Vulpe.

Reprezentanţii Agenţiei "Apele Moldovei" spun că, săptămâna viitoare, banii promişi de la Guvern ar putea ajunge pe conturile furnizorului de energie electrică, după care staţiile de pompare a apei vor fi reconectate la reţea.

"Sperăm că într-o săptămână jumătate, în decursul a zece zile să ameliorăm situaţia şi să poată agricultorii să-şi pregătească câmpurile şi să semene culturile", a menţionat administratorul staţiunii tehnologice pentru irigare din Cahul, Nicolae Schiţanu.

Terenurile agricultorilor din Cahul au mai fost inundate în septembrie anul trecut.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *