Actualitate

Peste 2.000 de consumatori au rămas fără energie electrică după o furtună violentă

Potrivit purtătorului de cuvânt, patru localităţi din raionul Leova, câte două din Hânceşti şi Căuşeni şi câte una din Cantemir şi Criuleni au rămas parţial fără energie electrică.

Vasile Gribincea a menţionat că situaţia este menţinută sub control. "Atenţionăm populaţia să anunţe imediat angajaţii Union Fenosa despre orice deconectare a energiei electrice la numărul de telefon indicat în factură şi să nu întreprindă nimic de sinestătător. Excepţie sunt cazurile în care se rupe un fir electric, când consumatorul poate securiza locul sau bloca drumul pentru a nu permite cetăţenilor sau mijloacelor de transport să trecă", a spus V. Gribincea.

Serviciul Meteorologic de Stat prognozează că în perioada 25-30 iunie, în legătură cu formarea în regiune a unui ciclon activ, pe teritoriul ţării se prevăd ploi, temporar puternice, cu descărcări electrice, izolat cu grindină. Pe arii extinse vântul nord-vestic va prezenta intensificări de până la 15-20 m/s. În intervalul 25-27 iunie vremea se va răci accentuat – temperatura maximă a aerului va scădea pînă la +13..+19°C.

De asemenea, în intervalul 25-30 iunie, în urma ploilor, în unele râuleţe şi cursuri mici de apă se prevede izolat creşterea nivelului apei cu 0,5-1,5 m, pe alocuri cu revărsarea ei în luncă, formarea scurgerii intensive de pantă şi atingerea cotelor periculoase.

Agenţii economici, în subordinea cărora se află iazuri şi acumulări de apă, sunt avertizaţi să atragă atenţia cuvenită la starea barajelor. Construcţiile hidrotehnice aflate în stare avariată pot fi surpate sau rupte.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *