Timpul.md

Actualitate 12 Iunie 2018 | 07:57

Plahotniuc, despre mesajul PAS și PPDA, care sunt contra coaliției cu PDM: Este logic acum, până la alegeri. Vom discuta după scrutin

Mesajul Partidului Acțiune și Solidaritate și al Partidului Platforma DA, care au respins orice opțiune de coaliție post-electorală cu formațiunea de la guvernare, este logic și are drept scop păstrarea propriului electorat. De această părere este președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Într-un interviu pentru portalul tribuna.md, Plahotniuc a declarat că, dacă ar fi în locul lor, tot așa ar spune până în alegeri. Totuși, liderul democraților îndeamnă să nu fie anticipate acțiunile de după scrutinul parlamentar.

”Ar fi sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare. Ce opoziție ar mai face PAS și PPDA dacă ar admite măcar o alianță cu PDM înainte să între în alegeri? Și-ar pierde automat o parte din electorat. Deci, ei fac corect politic, atunci când spun că nu vor face alianță cu PDM. Ce va fi după alegeri, deja haideți să nu anticipăm, să vedem rezultatele și să discutăm atunci”, a declarat Plahotniuc.

Liderul PDM a mai spus că, la acest moment, nu trebuie de produs confuzie în rândul electoratului, pentru că asta ar fi în dezavantajul partidelor de dreapta.

”Ce vreau doar să remarc acum, e poziția foarte salutabilă a unor reprezentanți ai diplomației occidentale, acreditați în Republica Moldova, care au venit cu un mesaj în care conturează o perspectivă comună pentru partidele democrate și pro-europene, imediat după alegerile parlamentare din toamnă”, a punctat Plahotniuc pentru tribuna.md.

hotnews.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus