Timpul.md

Actualitate 20 Decembrie 2016 | 12:00

Plante de cânepă depistate de poliție în gospodăria unui locuitor din Cahul (VIDEO)

Doi bărbați de 50 și respectiv 46 de ani, locuitori ai orașului Cahul și raionul Leova, sunt cercetați penal pentru creșterea, păstrarea și comercializarea substanțelor narcotice pe teritoriul țării. Aceștia sunt cercetați în libertate.

În urma perchezițiilor efectuate de ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate și angajaţii Inspectoratului de Poliție Cahul, s-a stabilit că bărbații, cultivau plantele de cînepă într-un laborator special amenajat în gospodăria din orașul Cahul, a unuia dintre suspecți. În laborator erau amenajate dispozitive de irigare, lămpi și ventilatoare destinate creșterii plantelor de cînepă. Suspecții, aveau scopul de a comercializa drogurile pe teritoriul țării.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, polițiștii, au depistat și ridicat peste 180 plante de cînepă. Totodată, au fost depistați bani proveniți din activitatea ilegală de comercializare a substanțelor narcotice.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile se pedepsesc cu amendă în mărime de la 20 000 la 35 000 lei sau cu închisoare de pînă la 1 an.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus