CSI / Rusia

Planul anti-criza al Rusiei: Guvernul a pus deoparte 1,7 mld de dolari pentru a ajuta economia reala

De asemenea, un fond tampon de 340 de milioane de ruble ar fi folosit pentru temperarea nemulţumirilor sociale, potrivit unei alte surse citate de Reuters.

Afectată de ieftinirea petrolului, de sancţiunile Occidentului şi de deprecierea rublei, Rusia este prinsă între nevoia de a sprijini economia în scădere şi dorinţa de a-şi conservă fondurile pentru a putea face faţă uneia dintre cele mai puternice crize de la venirea lui Vladimir Putin la putere.

Cei doi oficiali de rang înalt au declarat pentru Reuters, în condiţii de anonimat, că a fost elaborat un plan anti-criză în valoare de 135 de miliarde de ruble pentru a ajută anumite sectoare ale economiei reale, printre care căile ferate, utilajele agricole, construcţiile şi producţia de bunuri de larg consum.

Fondurile provin din banii de la buget necheltuiţi în 2015.

Cea mai mare parte a ajutorului va fi acordată sub formă de subvenţii şi statul garantează împărţirea riscurilor cu băncile şi reducerea costurilor de împrumut.

Ministrul de Finanţe, care controlează acest fond, se opune cheltuirii întregii sume, potrivit unuia dintre oficiali citaţi. Urmează să fie luată o decizie finală cu privire la sectoarele care vor beneficia de ajutoare şi la sumele care vor fi alocate.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *