Timpul.md

Politică 19 Februarie 2013 | 09:42

PLDM reproșează PD spălările de bani de la Metal Feros. PD impută PLDM contrăbanda de zahăr

Acuzații reciproce între PD si PLDM. PLDM-ul reproșează PD-ului spălările de bani de la Metal Feros. Democrații impută liberal-democarților contrabandă de zahar.

“Nu bag mana in foc pentru suma din 2012. Insa in 2011 cand am incercat sa votam demonopolizarea exportului de deseuri de metale feroase, PD si PCRM nu au sustinut proiectul. Atunci tranzactiile dintre Metal Feros cu firmele-fantoma erau de 386 de milioane de lei. Ei procurau deseuri de la firme-fantoma care existau de regula o saptamana doua, exportau la Rabnita si dupa asta cereau TVA. Asta s-a intamplat in 2011. Pe acest caz au fost intentate 7 dosare, insa ele au disparut. Cifra de 200 de milioane din 2012 chiar nu m-ar mira”, a specificat liderul fractiunii PLDM, Valeriu Strelet.

La randul sau, deputatul Igor Corman a venit si el cu invinuiri la adresa PLDM-ului. “Si eu aud din surse demne de incredere ca 70 la suta din tot zaharul care se aduce in RM este adus prin contrabanda si vine prin fasiile verzi. Si acum venim cu invinuiri in acest studiou?”, a intrebat Corman.

Totodata, Strelet sustine ca arestul sefului FISC, Nicolae Vicol este legat de recentele controale de la Metal Feros. “La Metal Feros a fost initiat un control cu cateva zile inainte de arestul lui Nicolae Vicol. Ca prin minune, exact in momentul cand s-a initiat acest control a tabarat si CNA asupra FISC. A confiscat toate documentele primare, care acum se afla nu la FISC, ci la CAN”, a precizat Valeriu Strelet.

De asemenea, deputatul PL, Valeriu Munteanu a intervenit si el cu detalii asupra unor intelegeri care au avut loc in AIE. “Noi am fost primii care am initiat un proiect in acest sens. Acest proiect, insa nu a fost sustinut de PDM si PCRM. Noi am considerat ca ceva nu este in regula. Eu la fractiune m-am opus, dar domnul Ionita a zis ca trebuie sa-l votam ca este intelegere. Atunci cand este intelegere totul este bine, cand nu voi va retrageti”, a explicat Munteanu.

Mai mult, Valeriu Munteanu este de parere ca toate informatiile oferite de Strelet pot fi verificate. “Aceste speculatii pot fi verificate. FISC-ul trebuie sa ne arate cand a initiat acest control, ne ducem la CNA si vedem actele si astfel vom demonstra cine are dreptate”, a conchis Munteanu.
 
Sursa: protv.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus