Opinii și Editoriale

Plusvaloarea anticipatelor

Alegerile parlamentare anticipate, asupra carora insista Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal si Alianta „Moldova Noastra”, vor insemna mult mai mult decat o fireasca reinstaurare a unui proces electoral democratic, deteriorat pana acum de comportamentul fraudulos al comunistilor de la guvernare.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea, practic, valoarea unui referendum national si constitutional, pentru ca, data fiind situatia complet clarificata a protagonistilor electorali principali, populatia va trebui sa aleaga, de fapt, nu intre niste comunisti vestezi si Opozitia viguroasa, ci intre aderarea R. Moldova la Uniunea Europeana si aderarea R. Moldova la Uniunea Rusia-Belarus. Cu alte cuvinte, populatia cu drept de vot va trebui sa confirme sau sa se dezica de propria-i optiune, exprimata in cadrul Barometrelor de opinie publica, sa voteze in proportie de aproape 70% pentru aderarea Moldovei la Uniunea

Europeana sau sa accepte ceea ce-i propune Voronin – izolare, saracie, crima organizata la nivel de stat, migratiune, vinderea rinichilor pentru bani, copii orfani cu parintii in viata, puscariasi tot mai tineri, Calin la tribuna Parlamentului, Greceanaia cu arma in mana, antioccidentalismul bulbucat al lui Petrenko, pseudolegile propuse de conformistul juridico-ideologic ?urcan, politica neghioaba a lui Stepaniuc in domeniul audiovizualului.
 

Alegerile parlamentare anticipate nu vor insemna o inutila cheltuire de bani, asa cum sugereaza guvernantii comunisti, care au adus Moldova in pragul falimentului bugetar. Alegerile parlamentare anticipate reprezinta o investitie, asumata constient de catre mic si mare, de la orase si din sate, in scopul accederii moldovenilor iubitori de democratie spre importantele fonduri si fluxuri financiare europene. Numai ca europenii au pus o singura conditie: construiti un stat de drept. Dar, deoarece notiunile de „voronin” si „comunism” sunt antagoniste cu edificarea unui stat de drept si respectarea drepturilor omului, moldovenii iubitori de dreptate si viata mai putin saraca vor trebui sa accepte valorificarea plenara a 4 milioane de euro intr-o noua campanie electorala, pentru a obtine dreptul de a primi de la UE sute de milioane.

Alegerile parlamentare anticipate ar contribui la crearea unei majoritati liberal-democrate a celor trei formatiuni ale Opozitiei, gata sa salveze moldovenii de disparitie fizica, morala si spirituala. Un scor favorabil viitorului, ci nu trecutului bazat pe minciuna ar stavili tavalugul politicii comuniste, care urmareste doar transformarea a 33 mii de kilometri patrati de pe globul pamantesc in mosia personala a lui Voronin. Atata este suprafata actuala oficiala a R. Moldova, daca, desigur, Putin nu o va imparti frateste cu Smirnov. Totul ce intreprind Voronin si varcolacii lui este subordonat anume acestui tel. Iata de ce Ministerul de Externe se ocupa doar de facilitarea plecarii moldovenilor. Stratan nu mai ciripeste despre drepturi, democratie, ci doar despre vize si plecari. Voronin si serbii lui politici nu au nevoie de moldoveni vii in Moldova. Mai ales de moldoveni multi. Au nevoie de banii lor si de cativa servitori care sa le goneasca vanatul prin padurile noastre.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *