Atitudini

Politica, un meci de blat

„Dle Cheianu, imi spune un cunoscut politician, lasati-o mai moale, voi, jurnalistii, cu dosarele astea sensibile „7 aprilie”, „coruptia”, „abuzurile lui Voronin”! Nu-i mai sacaiti atata pe cei de la guvernare, oricum nu se va face si nu se va afla nimic. Exista subiecte si probleme adevarate – integrare europeana, preturi, minoritati, Transnistria. Astea atacati-le. Cum nu intelegeti ca tot ce e legat de coruptie, de 7 aprilie, de Voronin, de accederea AIE la guvernare – toate s-au facut cu banii acelorasi oameni?!

Cu acesti bani, care provin din abuzuri si coruptie, erau finantati comunistii cat ei erau puternici, cu banii acestia au fost finantati provocatorii care au incendiat Parlamentul si Presedintia, cu banii acestia unele din componentele AIE au invins la 29 iulie si tot cu banii acestia au fost cumparate posturi in noul guvern! Stiti ce rezultat va avea ancheta asupra evenimentelor de la 7 aprilie? Rezultatul va fi un monument. Odata inaltat acesta, ancheta va trece pe linie moarta, societatea se va calma. Ei da, vor fi pedepsiti, formal, bineinteles, doi-trei politisti si judecatori marunti si cu asta basta.

Este ciudat ca scrieti cu totii de atatia ani despre politicieni si-i cunoasteti atat de prost. Nu ati invatat nimic din limbajul lor dublu, din teatrul pe care il fac. Si nici societatii nu va pricepeti sa-i deschideti ochii! In mod normal, dupa alegerile din 29 iulie, Voronin trebuia arestat impreuna cu alde Papuc, Gurbulea, Resetnicov etc. Cum sa-i aresteze, insa, daca in spatele lor stau aceiasi bani ce i-au adus pe unii din AIE la guvernare?! Iata de ce asistam la teatrul acesta cu chemari la Procuratura. Comunistii-martori spun ca a fost lovitura de stat, cei din AIE spun ca e opera comunistilor. Si o vor tine tot asa, fara sa se ajunga la vreun rezultat, iar autorul adevarat sau papusarul, sau cel „cu punga groasa”, sta pitit in culise. Stiti ce inseamna politica? Cunoasteti, nu-i asa, ce-i acela blat in fotbal? Adica, meciurile cumparate. Asta este politica. Politicienii ca si cum joaca in ochii nostri un meci de fotbal adevarat, dar li s-au platit bani grei si unora, si altora pentru ca partida sa se termine cu remiza.

Stiti ce a insemnat incendiul de la 7 aprilie? In el au ars toate probele. Ca sa ascunzi urmele unei crime comise intr-o casa de-a lungul a opt ani, dai foc casei. Totodata, incendiul a fost un eveniment atat de amplu, incat in mintea publicului abuzurile si faradelegile fostei guvernari au palit in raport cu imaginea unui Parlament incendiat. Pana la urma, toti vor iesi basma curata, va spun eu, si comunistii, si cei din AIE, caci asta este in interesul celui cu banii. Si toti vor fi impacati si multumiti. Deja sunt.

Lupu a primit putere si va mai primi pentru ca in spatele lui sta Plahotniuc; Urecheanu nu mai vrea nimic de la politica pentru ca si-a umplut buzunarele, Filat si-a pus oamenii in locurile strategice si banoase; Ghimpu mai vrea o Stea a Romaniei. Toti au apucat cate o halca de putere. Inclusiv ?urcan, care e santajabil din cap pana in picioare. Numai ca acum li s-a urcat puterea la cap si vor mai mult. Desi se prefac ca lupta cu Voronin, ei au in cap doar un singur model al detinerii Puterii – „modelul Voronin”. Toti vor sa fie Voronini. In plus, unii mai cultiva iluzia ca, daca vor cuceri puterea totala, nu vor mai fi la discretia sponsorului lor, ci il vor avea ei la mana. Iata de ce se pregatesc de alegeri anticipate, chit ca in vorbe declara ca nu vor anticipate.

Iata despre ce trebuie sa scrieti, dle Cheianu, isi incheia tirada cunoscutul politician – despre pofta dementa de putere a celor patru din AIE, despre criza economica mondiala si saracia moldovenilor, nu despre „7 aprilie” si „abuzurile lui Voronin!”…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *