Internațional

Politicianul eurosceptic Nigel Farage, vizat în ancheta din SUA privind contacte cu Rusia – The Guardian

Potrivit unor surse din cadrul investigaţiei, Nigel Farage, fostul lider al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), a ajuns în atenţia anchetatorilor FBI din cauza legăturilor cu echipa de campanie a lui Donald Trump şi Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, site care a dezvăluit mii de documente confidenţiale americane.

WikiLeaks a publicat emailuri sustrase de hackeri care au afectat imaginea lui Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din SUA. Controversatul site este suspectat că a cooperat cu Rusia prin părţi terţe, potrivit declaraţiilor făcute în Congres de fostul director CIA John Brennan.

Nigel Farage nu este suspect formal, dar anchetatorii cred că el deţine informaţii importante. "Dacă observăm cine se află între Rusia, WikiLeaks, Julian Assange şi apropiaţii lui Donald Trump, persoana care are legături cu toate părţile este Nigel Farage. El este în centrul acestei relaţii", a explicat o sursă citată de cotidianul britanic The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al lui Nigel Farage a declarat că acesta nu a colaborat niciodată cu oficiali ruşi.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigaţiile. Potrivit unor surse, Robert Mueller, "a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire" de către Preşedinţia SUA a ilegalităţilor comise de apropiaţi ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruşi. John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite, a declarat recent, în cursul audierilor în Congres, că a fost preocupat de unele interacţiuni între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi oficiali ruşi.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *