Actualitate

Politolog rus: ”Singura cale de a opri războiul este înepărtarea lui Putin”

„Mi se pare că singura posibilitate este îndepărtarea lui Putin de la putere, într-un fel sau altul. Metodele pot fi diferite, inclusiv crearea unui guvern cu adevărat de uniune naționala, de preferință democratic, care va opri imediat războiul din Ucraina, va îndeplini imediat articolele acordului de la Minsk. Și, dacă nu imediat, cel putin va rezolva problema Crimeei”, a declarat analistul rus.

Răspunzând la întrebarea la ce îi trebuie lui Putin regiunea Donbas, Zubov a declarat că industria militară a Rusiei este în mare măsură conectata la producția industriala a acestei zonei vorbitoare de limbă rusă din Ucraina.

”Nu este doar Lugansk și Donețk, linia se întinde de la Dnepropetrovsk la Nikolaev, unde sunt multe întreprinderi militare. Ideea (lui Putin) era urmatoarea, lasa Ucraina sa se duca spre Vest dar fără zona industrială estica, care este integrata cu complexul militar-industrial al Rusiei. Visul lui Putin este să dezvolte industria militară a Rusiei. Observati: .. când a fost ocupata o parte din bazinul Doneț, primul lucru pe care l-au facut a fost sa mute fabricile militare în Rusia. Acesta a fost cel mai important lucru, exceptand factorul punitiv” – sustine analistul politic rus.

În plus, continua Zubov, Crimeea și enclavele ocupate de Rusia in Donbas reprezinta ”resturile” proiectului esuat denumit Novorossia.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *