UE / Nato

Portalul „Moldova Europeană” a fost lansat

De altfel, mai mulţi experţi şi-au manifestat convingerea că, odată cu lansarea lui pe scară largă, „euroscepticismul” moldovenilor s-ar diminua considerabil. „Cetăţeanul nostru este puţin informat, nu ştie de ce trebuie să mergem în UE, care sunt avantajele şi dezavantajele, ce va avea din aceasta”, a precizat Lilia Snegureac, preşedinte onorific al Centrului „DIALOG-PRO”, care a prezentat succint structura, oportunităţile şi obiectivele acestui instrument.

La rândul său, prim-ministrul desemnat Iurie Leancă a menţionat că acest portal se deosebeşte de toate cele existente prin conceptul deosebit, prin faptul că însumează informaţia despre două cele mai importante organisme europene: Uniunea Europeană şi Consiliul Europei şi impactul acestor organisme asupra Republicii Moldova, programele comune, asistenţa externă oferită, cooperarea RM cu structurile europene, conţine o bibliotecă virtuală, fişiere tematice şi informaţia privind baze de date factografice, tematice şi portaluri de noutăţi.

Asupra importanţei informării europene s-a pronunţat şi Excelenţa Sa, Ingrid Tersman, Ambasador al Suediei în Chişinău, care a menţionat că, graţie informaţiei prezentate pe portalul infoeuropa.md, cetăţenii moldoveni îşi vor aprofunda cunoştinţele despre comunitatea europeană şi vor vedea avantajele pe care le pot obţine. „Cred că cetăţenii moldoveni trebuie să ştie că Uniunea Europeană este un partener foarte previzibil şi că semnarea unul Acord de comerţ liber şi aprofundat cu UE este doar un început al unui proces de durată lungă de modernizare a Moldovei”, a spus Ingrid Tersman.

Sorin Mereacre, preşedintele Fundației Est-Europene, şi-a exprimat încrederea că acest portal va fi unul foarte util societăţii noastre pe calea de integrare europeană. „Avem ştiri despre eforturile RM de integrare europeană, despre reformele care au loc, despre susţinerea pe care o primim de la Uniunea Europeană, Consiliul Europei, dar şi de la alte instituţii europene”, a spus Sorin Mereacre.

Timpul.md
via infoeuropa.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *