Social

Portugalia ar putea deschide o ambasada la Chisinau doar dupa ce va depasi criza economica

Portugalia ar putea deschide o ambasada la Chisinau doar dupa ce va depasi criza economico-financiara. Declaratia a fost facuta de presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, intr-o conferinta de presa despre rezultatele vizitei la Lisabona, intre 21 si 23 februarie.

Mihai Ghimpu a spus ca a discutat subiectul in cadrul intrevederii cu presedintele portughez Anibal Cavaco Silva, la insistenta cetatenilor moldoveni stabiliti temporar in aceasta tara. In acest moment, pentru vize si alte chestiuni consulare, moldovenii sunt nevoiti sa se deplaseze la Bucuresti.

Mihai Ghimpu a mai spus ca moldovenii din Portugalia l-au informat ca, atunci cand revin in Moldova cu automobile cu numere de inmatriculare europene, vamesii le aplica taxe suplimentare. „Sunt nevoiti sa plateasca in stanga si in dreapta ca sa li se permita sa treaca vama cu automobilul. Noi trebuie sa rezolvam aceasta problema la nivel legislativ pentru ca avem peste hotare sute de mii de cetateni”, a declarat Mihai Ghimpu.

In alta ordine de idei, presedintele interimar a comunicat ca Portugalia sustine initiativa organizarii unui referendum national pentru modificarea Constitutiei Republicii Moldova. De asemenea, recomanda tarii sa stabileasca relatii bune cu Romania si cu Ucraina, dar si cu statele membre ale UE si cu Federatia Rusa. De cealalta parte, autoritatile de la Chisinau conteaza pe participarea Portugaliei la reuniunea donatorilor pentru Republica Moldova, care va avea loc la Bruxelles la 24 martie.

Sursa: Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *