Timpul.md

Timpul Liber 26 August 2021 | 00:46

Potrivit unui nou studiu, berea te face mai creativ

Un nou studiu realizat de Universitatea Graz din Austria a constatat că o halbă de bere îmbunătăţeşte creativitatea.

„Alcoolul este atât de legat de creativitate”, a declarat autorul studiului, Mathias Benedek, potrivit The Independent. „Studiile anterioare au descoperit că aproape jumătate dintre marii scriitori au consumat alcool. Am descoperit că o cantitate mică de băutură poate ajuta într-adevăr cu anumite aspecte ale creativităţii”.

Studiul a analizat 70 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 19 şi 32 de ani. Unii au băut o bere non-alcoolică, alţii au băut o bere cu 5,2% alcool. Apoi, toţi au vizionat un documentar de 30 de minute despre Africa de Sud. După documentar, au jucat un joc în care trebuiau să găsească o legătură comună între mai multe cuvinte. Persoanele care au băut berea reală au avut o performanţă mai bună decât cei care au consumat berea non-alcoolică.

„În timp ce multe activităţi beneficiază de un control cognitiv ridicat, unii ar putea suferi de prea multă concentrare”, a declarat Benedek. „Sarcinile de rezolvare a problemelor creative sunt deseori rezolvate prin inspiraţiile de moment”.

Există doar un singur avertisment. Dacă aţi consumat mai mult de două băuturi, creativitatea voastră este afectată mai degrabă decât îmbunătăţită. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus