Timpul.md

Internațional 17 Mai 2017 | 07:36

Președinții Trump și Erdogan reafirmă alianța Statelor Unite cu Turcia împotriva terorismului

Președintele american Donald Trump l-a primit marți la Casa Albă pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, transmit agențiile de presă internaționale. 

După întâlnire, Trump a declarat că Statele Unite și Turcia luptă împreună împotriva amenințării terorismului. "Poporul turc s-a confruntat cu atacuri teroriste oribile în ultimii ani și chiar recent", a reamintit el. "Relația pe care o avem va fi de neînvins" în confruntarea cu mișcarea Statul Islamic din Siria și Irak, a adăugat președintele SUA, citat de DPA.

Erdogan a avertizat însă că alianța cu milițiile kurde YPG din Siria este contrară acordurilor existente și inacceptabilă, precizează Reuters. Președintele turc a menționat că urmează să abordeze cu Trump și teme legate de energie, comerț și economie în general.

Înainte de primirea lui Erdogan, Trump a asigurat că echipamentele militare solicitate de Turcia vor fi livrate rapid.

După evenimentul oficial, președintele s-a referit și la întâlnirea sa de săptămâna trecută cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov: "un foarte, foarte mare succes". "Dorim să atragem cât mai multe țări în lupta împotriva terorismului. Și acesta este unul din lucrurile minunate care se întâmplă cu Turcia", a mai spus Donald Trump. Interesul presei pentru dialogul său cu Lavrov era însă legat de dezvăluirea ziarului Washington Post că președintele a dezvăluit informații confidențiale, obținute de Statele Unite de la o țară aliată.

sursa: agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus