Timpul.md

Politică 13 Mai 2020 | 13:08

Premierul ANTI-EUROPEAN Chicu, despre eurodeputatul S. Mureșan: Acest personaj face politică și alt rost în viață nu și-a găsit

 

Acest personaj face politică… îl înțeleg… alt rost în viață nu și-a găsit, sperăm că va face și ceva util pentru țara noastră. Astfel, a comentat premierul Ion Chicu criticile europarlamentarului Siegfried Mureșan, care a declarat anterior că UE nu va tolera să fie scoasă ţap ispăşitor pentru eşecurile Guvernului de la Chișinău.

Întrebat ce părere are despre aceste afirmații, premierul Ion Chicu a ținut să precizeze dacă este neapărat să comenteze „declarațiile acestui personaj”. „Partenerul de discuții a R. Moldova este Comisia Europeană. În orice parlament, fie al unui stat, fie a unei uniuni ca UE, mai nimeresc persoane de genul respectiv. Noi nu putem să punem pe aceeași balanță conlucrarea cu Comisia, cu Guvernul UE și opiniile unor politicieni. (…) Noi cu toți trebuie să trăim bine, dar vreau să remarc faptul că R. Moldova este stat independent. Respectiv, despre contraprestația Guvernului, în primul rând, trebuie să judece cetățenii acestui stat, iar politicienii fac politică indiferent că sunt în Parlamentul de la Chișinău, de la Moscova sau de la Bruxelles. Și domnul respectiv, face politică, îl înțeleg, alt rost în viață nu și-a găsit, sperăm că va face și ceva util pentru țara noastră”, a declarat premierul de la Chișinău

Totodată, Ion Chicu a subliniat că din cele opt condiționalități înaintate în ultimele luni de Uniunea Europeană, Republica Moldova le va îndeplini pe cele care sunt în interesele ei. Șeful cabinetului de miniștri s-a referit la adoptarea proiectului de lege cu privire la organizațiile necomerciale, care urmează să fie adoptat de Parlamentul de la Chișinău. În opinia lui, actuala redacție a proiectului nu trebuie să fie votată de deputați.

„Sper că săptămâna viitoare Parlamentul poate vota în lectură finală legea cu privire la achiziții de utilități, legea cu privire la contracararea spălării banilor. Nu cred că legea cu privire la ONG-uri poate fi votată în redacția actuală și în redacția sugerată de partenerii noștri din UE”, a menționat Ion Chicu în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Prim-ministrul a adăugat că acest document, în redacția sugerată de UE, ar pune sub semn de întrebare activitățile politice în Republica Moldova și ar face ingerințe în treburile interne ale statului.

 https://infoprut.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus