Timpul.md

Actualitate 4 Martie 2020 | 08:00

Premierul „tehnocrat” Ion Chicu crede că R. Moldova este o țară agrară / INFOGRAFIC CU REALITATEA

 

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ședința Colegiului lărgit al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. La eveniment a participat conducerea MADRM, reprezentanții instituțiilor subordonate, foști miniștri, administratorii asociațiilor de profil, dar și președintele comisiei parlamentare agricultură și Industrie alimentară.

Ion Chicu a apreciat munca depusă de echipa Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pentru dezvoltarea unei ramuri importante a economiei naționale: „Trebuie să aducem sectorul agricol la o funcționare normală. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, din minister au plecat 49 de oameni. A fost o mare greșeală. E necesar să recrutăm cei mai buni specialiști, să eliminăm deficiențele fiscale, ca pe lanț să fie o cotă unică de TVA. Să determinăm investiții masive în irigare. Deși suntem o țară încă în mare parte agrară, nu suntem în stare să ne asigurăm. Ne bazăm pe import". Premierul a chemat specialiștii să depună dosarele pentru poziția de secretar de stat al MADRM responsabil de mediu.

Republica Moldova demult nu mai este o țară agrară

Fantoma colhozurilor din Uniunea Sovietică mai bântuie încă mințile „politicienilor” moldoveni. Majoritatea „elitelor” stataliste sunt absolut convinse că Republica Moldova este o țară agrară. Totuși, statisticile arată că ponderea principală la formarea produsului intern brut o aduce comerțul, iar agricultura are un procentaj foarte mic.   
Statistic: Moldova: Distribution of gross domestic product (GDP) across economic sectors from 2008 to 2018 | Statista
Find more statistics at Statista


Ce fel de politici agricole poate implementa un „guvern tehnocrat” care habar nu are „pe ce lume trăiește”?

Timpul.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus