Timpul.md

Actualitate 17 Octombrie 2018 | 00:50

Presa din Rusia susține că Soiuz s-a prăbușit din cauza componentelor ucrainene

Presa din Rusia acuza Ucraina de prabusirea recenta a rachetei purtatoare Soiuz. Dupa cum se stie deja, pe 11 octombrie, cei doi astronauti care trebuiau să înlocuiască echipa actuală de pe Statia Spatiala Internationala, au fost nevoit sa se intoarca de urgență pe Pământ.

Înainet de orice concluzii preliminare ale comisiei de ancheta din Rusia, mass-media locala au descoperit deja cauza accidentului.

Privirile acuzatoare sunt indreptate spre Ucraina, deoarece racheta Soiuz, prăbușita la scurt timp dupa lansarea de pe Baikonur, a fost echipată cu un sistem de control produs de ucraineni.

Totusi, o sursa RIA Novosti sustite ca, oficial, motivele problemei tehnice identificate nu sunt încă clare: ”Fie controlul înainte de lansare nu a fost efectuat în mod corespunzător, fie inspecțiile înseși nu sunt capabile să identifice o astfel de defecțiune și este necesară elaborarea de tehnici suplimentare de control sau, fapt care nu este exclus de comisia de ancheta, accidentul putea fi o consecință a sabotajului”, a declarat o sursă pentru RIA Novosti.

 paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus