Timpul.md

Actualitate 4 Septembrie 2019 | 14:51

Presa: Năstase se inspiră de la Usatîi pentru a identifica sursa mirosului urât din Chișinău

După ce fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, a povestit într-o emisiune televizată cum a scăpat Capitala de Nord de mirosul urât, care era emanat de o întreprindere care producea ilegal spirt, ministrul de Interne Andrei Năstase „s-a autosesizat” și și-a trimis subalternii la o întreprindere de producere a băuturilor alcoolice să verifice dacă nu e sursa mirosului care înăbușă chișinăuienii de câteva săptămâni.

„Conform dispoziției Viceprim –ministrului, ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, Inspectoratul Național de Investigație al IGP a inițiat controale inopinate conform cadrului legal la Întreprinderea Municipală „Stația de Epurare” a municipiului Chișinău, dar și la o întreprindere de producere a băuturilor alcoolice, care folosește materie primă fără acte de origine și proveniență și care indică o cantitate a deșeurilor nocive evacuate în râul Bâc, generând poluarea mediului înconjurător”, anunță un comunicat al Poliției.

Năstase a trimis polițiștii la întreprinderea de producere a băuturilor alcoolice, după ce Usatîi a declarat la emisiunea „Important” de la TVC 21 că la Bălți, care acum câțiva ani se confrunta cu o problemă similară, s-a descoperit că anume o astfel de întreprindere era sursa mirosului urât. „Aceeași problemă exista și la Bălți mai mulți ani la rând. Era imposibil să respiri. Am rezolvat-o în două săptămâni. Problema consta în producerea ilegală de sprit. Mirosul provenea de la deșeuri și oamenii își ieșeau din minți din cauza mirosului”, a explicat Renato Usatîi.

Usatîi a sugerat că sursa mirosului urât din Chișinău ar putea fi una similară. „Nu sunt expert, dar mirosul de la Chișinău îmi amintește de ce era la Bălți acum mai mulți ani în urmă”.

Ziarul Național scrie că nu este primul caz când ministrul de Interne Andrei Năstase reacționează la sfaturile lui Usatîi. Spre exemplu, acesta, recent, i-a cerut Procuraturii Generale să examineze legalitatea majorării tarifelor la energia electrică, după ce Usatîi a cerut în câteva rânduri actualei guvernări ca mai întâi să fie eliminate schemele frauduloase la import și abia după aceasta să fie examinate tarifele.
 
http://independent.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus