Actualitate

Preşedintele Federaţiei de Baschet, împreună cu doi complici, trimişi în judecată

Împreună cu Preşedintele FBRM, pe banca acuzaţilor vor compărea şi complicii acestuia – un electrician şi un director de firmă, toţi trei acuzaţi, că prin înşelăciune, l-ar fi deposedat pe un cetăţean al Republicii Slovacia de 210.000 de euro.
Potrivit celor constatate de procurorii anticorupţie, în intervalul lunilor februarie – septembrie 2015 l-ar fi convins pe cetățeanul slovac să investească 340.000 euro pentru construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor din Chişinău pentru Federaţia Naţională de Baschet.
În realitate însă, FBRM nu avea intenţia şi nici posibilitatea reală de a realiza proiectul şi asta pentru că nu deţinea vreun titlu de proprietate asupra terenului, pe suprafaţa căruia urma să se construiască acel complex sportiv (0,406 ha) şi nici autorizaţie pentru construcţie.

Astfel, deţinând funcţia de administrator al unei companii în Slovacia, cetăţeanul slovac a transferat pe conturile Federaţiei de Baschet din Moldova bani în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv. În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 mii de euro.
Inculpaţii au fost reţinuţi acum două luni, în prezent fiind cercetaţi în stare de arest la domiciliu.

Procurorii au transmis respectiva cauză penală Judecătoriei Centru, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 15 ani închisoare.
Amintim că, un ofiţer de investigaţie din cadrul CNA a fost reţinut acum o lună, după ce ar fi pretins şi primit 100 mii euro de la Președintele Federației de Baschet pentru a mușamaliza respectiva cauză penală. La demersul Procuraturii Anticorupţie ofiţerul CNA a primit mandat de arestare, urmărirea penală în privinţa acestuia fiind în derulare. 

unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *