Timpul.md

Actualitate 26 Septembrie 2017 | 17:49

Prietenii lui Putin / Ungaria atacă Kievul: „Ucraina își poate lua adio de la integrarea în UE”

Guvernul ungar a decis să blocheze toate deciziile Uniunii Europene care vizează apropierea de Ucraina, a declarat marți Peter Szijjártó, ministrul de externe al Ungariei. Această decizie este răspunsul oficial al Budapestei la semnarea de către președintele Ucrainei a Legii „Cu privire la educație”.

„Putem garanta că acest lucru va afecta viitorul Ucrainei”, a subliniat ministrul de externe.
Decizia lui Petro Poroșenko este caracterizata drept „rușinoasă”.

Site-ul oficial al Ministerului maghiar de Externe îl citează, spunând că Poroșenko a declarat dorința Ucrainei de a se apropia mai mult de Europa, dar decizia de a semna legea „îndeparteaza de Europa, deoarece a fost făcut un pas imens în direcția opusă”, a spus Szijjártó.

În mesajul Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei se remarcă faptul că Ucraina „poate sa-și ia adio de la integrarea în Europa”, precum și un citat direct al ministrului: „Ungaria va bloca orice inițiativă benefică Ucrainei în cadrul organizațiilor internaționale, în special în UE”.

Concomitent cu mesajul Ministerului Afacerilor Externe, Budapesta a emis o ilustrare cu teze cheie din declarația ministrului maghiar de externe: „Ungaria, fiind în Uniunea Europeană, va bloca orice măsură care ar putea fi un progres în procesul de integrare europeană a Ucrainei în spiritul programului Parteneriatului estic”, se arată în ilustrație.

„Este o rușine și dezamăgire că președintele Ucrainei a semnat legea învățământului, putem garanta că aceasta va afecta viitorul Ucrainei”, se spune de asemenea în ilustratie.

Sursa: paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus