Timpul.md

Actualitate 11 Martie 2020 | 13:23

Prima Plantare Mixtă Cu Valoare Adăugată Sporită Din Moldova

 Avem bucuria să startul unui proiect deosebit - Prima Plantare De Pădure Mixtă Cu Valoare Adăugată Sporită! Este un proiect experimental pentru Moldova. Ne-am propus să realizăm ceva mai mult decât o simplă împădurire. Mai important decât o plantare forestieră, poate fi numai o plantare de protecție a unei ape! Este primul pas al parteneriatului nostru cu primăriile Vărzărești și Iurceni (r-l Nisporeni), parte a unui proiect complex de reabilitare a izvoarelor și bazinului râului Lăpușnița.

Pe terenurile care acum degradează, vor crește diverse specii de Nuci, Stejari, Fructe și Pomușoare, dar și multiple plante mielifere multianuale. Iar în perspectivă, planificăm să aducem și cîteva specii de ciuperci și, posibil - chiar și trufe!

Invităm toți doritorii să se alăture. Este prima planteare din cele 6 planificate în acest loc. Vă puteți implica personal, să ne susțineți financiar de la distanță, să veniți cu tot colectivul sau familia… Apreciem distribuițiile evenimentul în grupurile tematice din care faceți parte. Imortant este să confirmați participarea, doar în cazul că este fermă! Pentru noi este important să putem prognoza logistica.

Pe loc, v-om oferi hârlețe, material săditor, căldări, mănuși, ceai și biscuiți. La fața locului ne așteaptă o priveliște extraordinară și o energie de nedescris! În caz că vor fi mai mulți doritori din Chișinău - ASIGURĂM TRANSPORT!

Proiectul este realizat în parteneriat cu AO ”EcoStrategii” și primăriile comunelor Vărzărești și Iurceni, în cadrul programului de Granturi Mici (PGM) „Cetățeni activi pentru protecția mediului”, gestionat de EcoContact, cu suportul financiar al Guvernului Suediei, în baza acordului semnat cu Agenția de Dezvoltare Internațională a Suediei - Embassy of Sweden in Chisinau. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus