Timpul.md

Actualitate 10 Octombrie 2014 | 09:40

Primăria din București a investit 900.000 de euro pentru întreținerea gazonului de pe Național Arena

Primarul din București, Sorin Oprescu, a vizitat joi, 8 octombrie, stadionul Național Arena pentru a verifica instalațiile de aerare și irigare a gazonului înaintea meciului dintre România și Ungaria.

"E o scurtă vizită de lucru pentru a ne asigura că toate condițiile sunt îndeplinite pentru meciul ăsta și pentru sfârșitul de an, mai urmează aproape încă 20 de meciuri", a declarat Oprescu.

Acesta a spus că speră ca gazonul să fie schimbat mult mai rar în urma instalării sistemului de aerare a firului ierbii, de drenaj și de stimulare a fotosintezei. "Este plecarea în lunga cursă pentru 2020, eu spun că nu este prea puțin să avem o obișnuință de a întreține stadionul, de a-l menține curat și a avea un stadion după preceptele UEFA, ceea ce va aduce un beneficiu Capitalei, prin suporterii străini care vor veni", a afirmat primarul.

În perioada septembrie-octombrie, la Arena Națională s-au derulat mai multe operațiuni de modernizare, printre care instalarea în substratul gazonului a unui sistem performant de aerare, irigare, fertilizare și drenare activă și montarea unor lămpi UV pentru stimularea fotosintezei.

De asemenea, s-au realizat reabilitarea suprafeței acoperite cu gazon sintetic, schimbarea gazonului și modernizarea zonei dedicate pepinierei pe gazon. În plus, din această iarnă, pe Arena Națională va fi instalată o prelată activă, care permite pătrunderea razelor de soare, ceea ce va face posibilă dezvoltarea gazonului și în perioada friguroasă și va aduce și o protecție termică, ceea ce va reduce costurile aferente încălzirii gazonului.

sursa. agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus