Chișinău

Primarul interzice accesul cailor în PMAN

Atmosfera de sărbătoare lipseşte în PMAN. La această concluzie a ajuns edilul capitalei, după ce a trecut duminică seara pe Pomul de Crăciun scăldat în lumini. Dorin Chirtoacă a criticat atât Direcţia transport pentru lipsa de parcări amenajate în zonă, cât şi Direcţia cultură pentru lipsa unui gard ce ar delimita terenul de distracţie pentru familiile ce vin în Piaţă. Mai mult, primarul a rămas foarte nemulţumit de ofertele agenţilor economici care au primit autorizaţie de activitate comercială lângă Pomul de Crăciun. L-au deranjat în special căluţii care plimbă contra cost pe toţi doritorii.

"Am tras eu concluzia că nu ne trebuie brad european. Aţi văzut ce se întâmplă în Piaţă? Moldoveni suntem şi gata! Cai şi baligă…Nu există alte căi, doar aşa primitiv să ne manifestăm? Au venit băieţii descurcăreţi cu fel de fel de invenţii – e sub orice critică. Chiar nu are sectorul privat idei mai bune pentru a crea o atmosferă de sărbătoare ", a întrebat retotric Dorin Chirtoacă.

Şeful Direcţiei comerţ din cadrul Primăriei, Vladimir Nirca, a informat că lângă Arcul de Trimf au fost instalate 7 corturi unde se vând produse de pateserie şi băuturi calde, iar mâine, alţi 10 agenţi economici vor primi autorizaţie să vândă în aceeaşi locaţie. Totodată, chiar lângă Pomul de Crăciun din Piaţa, două firme din Calaraşi au instalat o căsuţă din lemn care va vinde vin fiert şi plăcinte. Primarul a reproşat că aceste măsuri se iau prea târziu, trei săptămâni după inaugurarea bradului. "Să nu văd cai pe acolo!" a adăugat revoltat primarul.  

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *