Politică

Problema problemelor basarabene si Romnia

…Dar ce ar trebui sa faca Romania mai departe pentru armonizarea relatiilor oficiale si neoficiale dintre cele doua maluri romanesti ale Prutului? Nu incape indoiala ca este dificil sa mentii niste relatii normale cu o conducere de stat dominata de un partid de ocupatie, de factura kominternista, adversar deschis al democratiei si al poporului in fruntea caruia a ajuns in mod fraudulos.

Este suficient de bine cunoscut faptul ca liderii kominternisti de la Chisinau sunt niste lasi, vulnerabili, pentru ca „au pufusor pe botisor” si tare se mai tem de o revolta, de o razbunare populara, cand va iesi la suprafata tot adevarul despre numarul infinit de faradelegi comise de ei. Totusi, cred ca diplomatia romaneasca, cea care l-a dat lumii pe N. Titulescu, iar acum avandu-l in frunte pe Cristian Diaconescu, are un cuvant greu de spus si stapanilor profitori ai pamantului romanesc dintre Prut si Nistru.
La randul sau, raspunzand atacurilor antiromanesti permanente si furibunde, intreprinse de slugile Kremlinului din Chisinau, presedintele Traian Basescu le-a amintit comunistilor, in recentul sau discurs din Parlamentul Romaniei, ca anularea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop ramane actuala. Solutii ar putea fi mai multe, probabil, insa una care ne inspira optimism este procedura prin care Romania a redobandit Insula Serpilor. O solutie interesanta propusa de presedinte este aceea a aducerii celor vinovati de la Chisinau in boxele acuzatilor de la Curtea Internationala de Justitie de la Haga. Daca Romania va face asta, ar fi extraordinar…
In replica la penibila provocare a clanului comunist de la Chisinau, privind introducerea regimului de vize pentru cetatenii Uniunii Europene din Romania, presedintele Romaniei a cerut guvernului modificarea Legii cetateniei printr-o ordonanta de urgenta, astfel ca birocratia de pana acum sa fie mult redusa. Practic, dl Basescu ne-a promis ca acordarea cetateniei romane va fi urgentata la maximum pentru toti basarabenii indreptatiti la aceasta, indiferent de apartenenta lor etnica. (Mare jale si dezamagire va mai fi in randurile basarabenilor, daca ultimii vor mai fi o data trasi pe sfoara de catre sefii de la Bucuresti…).
Ar fi bine de mers si mai departe si de inclus in acest proces de europenizare a locuitorilor din R. Moldova si pe cei de pe malul stang al batranului si chinuitului Nistru, chiar daca Transnistria n-a facut parte din Romania interbelica, luand exemplu de la Bulgaria, care acorda cetatenie bulgara si semibulgarilor de la noi, chiar daca Basarabia nu a facut parte niciodata din Bulgaria…
Asadar, nu semnarea unui Tratat de baza intre Chisinau si Bucuresti, pe care-l doreste foarte mult partidul comunist de ocupatie, instigat de Moscova, ci accelerarea acordarii cetateniei pentru majoritatea populatiei R. Moldova, si revenirea la problema problemelor: condamnarea, pana la capat, a pactului Molotov-Ribbentrop (Stalin-Hitler), daca se doreste ca locuitorii bastinasi majoritari ai R. Moldova sa mai ramana ceea ce sunt – romani. Si punctum!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *