Timpul.md

Actualitate 5 Noiembrie 2019 | 15:10

Procuratura vine cu detalii despre perchezițiile în cazul celor 31 de autobuze ISUZU cumpărate pentru Parcul Urban de autobuze din Chișinău. Vinovații riscă 10 ani de pușcărie

 

Dupa perchezitiile care s-au desfasurat, in aceasta dimineata, procurorii PCCOCS au ridicat documente, dar si dispozitive electronice de stocare a informatiei privind cele 31 de autobuze cumparate pentru Parcul Urban din Chisinau. Cei vinovati risca 10 de ani de puscarie.
Potrivit procurorilor, astazi, au fost efectuate perchezitii in 5 locatii din Chisinau privind cumpararea a 31 de autobuze de model ISUZU pentru Parcul Urban de Autobuze din Chisinau.

Oamenii legii au ridicat documente privind procedura de licitatie, precum telefoane si dispozitive electronice de stocare a informatiei.

Totodata, au fost identificate unele bunuri asupra carora exista suspiciuni ca ar fi fost procurate din venituri ilicite.
Pe cazul dat a fost pornita urmarirea penala pentru abuz de putere si abuz de serviciu. Persoana publica s-a folosit de locul de munca si a incalcat grav legile.

In prezent, procurorii PCCOCS asigura urmarirea penala in aceasta cauza.

Daca vor fi gasiti vinovate, persoanele vizate risca o amenda in marime de pana 117.500 lei sau pedeapsa cu inchisoare de la 2 la 6 ani, in ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite functii sau de a exercita o anumita activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus