Actualitate

Proiectul de suflet al lui Traian Basescu

Romania sustine aspiratiile de integrare europeana ale R. Moldova
Sustinerea de catre Romania a aspiratiilor de integrare europeana ale Republicii Moldova reprezinta “proiectul meu de suflet”, a declarat miercuri presedintele roman, Traian Basescu, la intalnirea cu ambasadorii acreditati la Bucuresti.

Anume din acest motiv, a explicat Basescu, prima vizita pe care o va efectua peste hotare, la inceputul noului mandat, va fi in R. Moldova, peste o saptamana.

Seful statului roman a invocat si “relatia speciala dintre Romania si vecinul sau din est: “Ne leaga o istorie comuna, avem aceeasi limba si aceeasi cultura. Romanii traiesc pe ambele maluri ale Prutului… Dupa o perioada in care bunavointa noastra a fost pusa la incercare, exista, acum, premisele pentru reconstruirea unei relatii bazate pe incredere, solidaritate si nazuinte comune, nucleu pe care nu vom pregeta sa-l valorificam in interes reciproc. In ceea ce ne priveste, ne vom manifesta activ in interiorul UE pentru includerea Chisinaului in spatiul unde, istoric vorbind, ii este locul. Un obstacol care trebuie depasit este conflictul transnistrean, dosar in care Uniunea poate avea, credem, o implicare mai sustinuta”.

Traian Basescu este asteptat la Chisinau in zilele de 27 si 28 ianuarie. Pe agenda prealabila a vizitei figureaza intrevederi cu presedintele interimar al RM, Mihai Ghimpu, cu premierul Vlad Filat si cu primarul capitalei Dorin Chirtoaca. Seful statului roman urmeaza, de asemenea, sa tina un discurs in Parlamentul RM si sa viziteze Cimiterul Eroilor Romani de la ?iganca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *