Actualitate

Proteste violente în Indonezia. Guvernul vrea pedeapsa cu închisoarea pentru sexul în afara căsătoriei/ VIDEO

Protestatarii s-au adunat luni în Jakarta, capitala ţării. Unii dintre ei au escaladat gardul clădirii legislativului unde au pus bannere şi afişe. Şi în alte oraşe mari, oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi arătat nemulţumirea faţă de schimbările legislative.

Protestatarii spun că noul cod penal încalcă dreptul la liberă exprimare şi discriminează împotriva minorităţilor, femeilor şi minorităţilor sexuale. Susţinătorii legii, inclusive grupurile islamice, spun că schimbările reflectă „caracterul şi personalitatea poporului şi naţiunii indoneziene”.

Modificările la codul penal al ţării, lege care nu a mai fost schimbată din perioadă colonială, când Indonezia se afla sub controlul Olandei, includ, printre altele, pedepse pentru insulte aduse preşedintelui ţării, pedepse de patru ani pentru avort „nejustificat” (este permis în cazurile de viol sau urgenţă medicală), dar şi pedepse cu închisoare pentru „practicarea magiei negre”.

Schimbările de legislaţie au dus la emiterea de avertizări de călătorie din partea unor ţări. Australia a anunţat că nu-şi sfătuieşte cetăţenii să călătorească în Indonezia, unde va exista riscul de a fi arestaţi pentru relaţii sexuale în afara căsătoriei.

Pe lângă noile infracţiuni din codul penal, protestatarii se tem, de asemenea, că anumite schimbări ar putea afecta lupta împotriva corupţiei.

https://www.digi24.ro/s 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *