Timpul.md

Actualitate 28 August 2019 | 09:47

Puterea de la Chișinău va trimite un desant guvernamental la Moscova

Mai multe delegații ale Guvernului și Parlamentului de la Chișinău vor merge în vizită în Rusia, în luna septembrie, pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două state. O declarație în acest sens a făcut președintele Igor Dodon pentru postul de televiziune moscovit NTV Moldova.

Mai multe delegații ale Guvernului și Parlamentului de la Chișinău vor merge în vizită în Rusia, în luna septembrie, pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două state. O declarație în acest sens a făcut președintele Igor Dodon pentru postul de televiziune NTV Moldova.

Șeful statului a declarat că Republica Moldova are nevoie de relaţii echilibrate cu toţi partenerii săi internaţionali, menționând că fostele guvernări nu ar fi făcut eforturi în acest sens în ultimii ani.

„În ultimii trei ani am dus o evidentă campanie împotriva Rusiei. Acum, noul Guvern trebuie să refacă relaţiile cu toţi partenerii externi”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a mai declarat că, în septembrie, are programate mai multe vizite, la Bruxelles, Moscova şi Washington.

De notat că și premierul Maia Sandu urmează să facă o vizită oficială la Moscova la finalul lunii septembrie. Principalele teme de discuţie ale acesteia ar urma să fie livrarea de gaze naturale către Moldova, precum şi relaţiile bilaterale dintre cele două state.

https://radiochisinau.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus