Timpul.md

Actualitate 8 Decembrie 2020 | 14:14

Rareș Bogdan: Executivul va fi format din PNL, USR-PLUS și UDMR

 

Noul guvern va fi format din PNL, USR-PLUS și UDMR, pentru că PMP nu a atins pragul electoral pentru a intra în parlament, a declarat marți prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. El a spus că noul executiv ar putea fi învestit până la Crăciun.

Rareș Bogdan a susținut, la finalul ședinței de la PNL pe tema strategiei de negociere pentru formarea noului guvern, că PNL, USR-PLUS și UDMR vor avea 244 de parlamentari, cărora li se adaugă cei 16 de la minoritățile naționale, astfel că există o majoritate care le va permite să aibă Guvernul și să "izoleze" PSD.

"Cred că Parlamentul va fi învestit în 21 decembrie, deci imediat putem avea un nou guvern. Asta înseamnă până la Crăciun, până în ajunul Crăciunului", a declarat Rareș Bogdan.

El a spus că în discuțiile pentru alianța guvernamentală nu s-a discutat pe ministere, însă premierul ar trebui să aibă ministerele Justiției, Fondurilor Europene, Finanțe și Interne. "Noi nu am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează pentru că nu mi se pare corect să pornim așa în discuție. Discuția este ce facem în momentul în care învestim un nou guvern", a mai susținut Rareș Bogdan.

Președintele Klaus Iohannis l-a sunat pe liderul USR, Dan Barna, ca să discute despre formarea unei majorităţi parlamentare, 

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la o viitoare coaliţie de guvernare.

Astfel, şeful statului se va întâlni la sfârşitul săptămânii cu conducerea USR-PLUS şi cu UDMR.

Abia miercuri, liderul USR, Dan Barna, va ieşi din carantină, fiind bolnad de COVID-19.

Şedinţă importantă la USR

Tot mâine, la USR va fi o şedinţă foarte importantă, la care liderul partidului, alături de membri ai alianţei USR-PLUS, vor discuta despre ce vor negocia la întâlnirea de la finalul săptămânii cu preşedintele Klaus Iohannis

Potrivit surselor Antena 3, aceşti nu vor renunţa la iniţiativa "Fără penali", iar ieri au anunţat o serie de măsuri fără de care nu vor accepta să intre alături de PNL şi UDMR pentru a forma o majoritate şi pentru a prelua guvernarea pentru următării patru ani.

UDMR a confirmat convorbirea cu Iohannis

La rândul său, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a confirmat discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus