Timpul.md

Actualitate 5 Iulie 2021 | 13:56

RĂZBOI ÎN DONBAS. Un medic şi un militar răniţi în estul Ucrainei, după ce teroriștii pro-ruși au atacat pozițiile ucrainenilor

Un medic militar ucrainean a fost ucis, iar un militar a fost rănit în atacuri ale unor combataţi teroriști pro-ruşi în Donbas, în estul ţării.

Teroriștii pro-ruși au atacat duminică mai multe poziţii ale forţelor Kievului cu arme de foc, mitraliere şi lansatoare de grenade, anunţă pe Facebook serviciul de presă al operaţiunii militare a armate ucrainene în regiune.

Un medic militar în vârstă de 59 de ani a murit din cauza rănilor, după ce a fost atins de schije, a precizat unitatea militară din care face parte.

Al militar rănit a fost spitalizat, însă viaţa nu-i era în pericol, potrivit serviciul de presă.

Ucraina se află în război, din 2014, cu separatişti finanțați de Moscova, în regiunile Doneţk şi Lugansk, un conflict care a izbucnit imediat după anexarea de către Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea, soldat cu peste 13.000 de morţi.

În urma unui armistiţiu larg respectat în a doua jumătate a lui 2020, tensiunile au crescut cu un nivel anul acesta, după ce Rusia a desfăşurat timp de mai multe săptămâni aproximativ 100.000 de la frontiera cu Ucraina.

Moscova a anunţat că a retras aceste trupe, însă retragerea a fost limitată, potrivit Kievului şi Occidentului.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus