Actualitate

Războiul este inevitabil. Presa tace

Antena 3, Antena 1 – patronul Voiculescu arestat

Realitatea TV – finanţatorii Vântu şi Păcurariu – arestaţi

Gândul , Mediafax, Ziarul Financiar – patronul Sîrbu – arestat

România Liberă – patronul arestat

România TV – patronul Sebastian Ghiţă – se zvoneşte că are 78 de dosare penale pe rol, este chestiune de timp până va fi arestat

B1 TV, Evenimentul zilei – finanţatorul “Niro” – arestat

TVR – în faliment

Adevărul – 100 milioane euro datorii, urmează falimentul în 3 luni

Hotnews- sub control SRI de la înfiinţare

Suntem în pragul războiului. Rusia se pregăteşte să atace Lituania, Letonia şi Ucraina. Putin în nebunia lui (recent a fost publicat un raport de către Pentagon prin care specialiştii demonstrează că Putin este bolnav clinic) doreşte să opună plutocraţiei şi globalizării un nou model de dictatură militară. Toate serviciile de spionaj ale ţărilor NATO ştiu acest lucru şi sunt în alertă maximă. În ultimele săptămâni tensiunea a crescut la cote nemaintalnite de la criză rachetelor din Cuba din războiul rece. Până acum nimeni nu a crezut cu adevărat că Putin este atât de nebun să atace NATO. Dar iată că Putin este suficient de nebun.

A redus toate cheltuielile bugetare la minim şi a alocat cea mai mare parte a bugetului pentru construcţia de tancuri şi rachete (chiar ieri a lansat o nouă generaţie de submarine nucleare), în decembrie 2014 Rusia a făcut cel mai mare exerciţiu militar din istoria ţării, în ianuarie 2015 Putin a creat cadrul legal pentru mobilizarea rezervistilor şi a început exerciţiile militare în toată ţară, zilnic avioane ruseşti sau nave ruseşti şicanează graniţele NATO şi încalcă spaţiul aerian şi maritim pentru a testa forţa de reacţie. Toate acestea arată că Rusia se pregăteşte pentru un război şi occidentul ştie acest lucru.

Putin mizează pe disensiunile din rândul alianţei şi reacţia întârziată a ei. Dezbrăcată de toată propagandă occidentală realitatea este că Rusia este în acest moment o mare putere militară. Rachetele nucleare intercontinentale pot lovi aproape orice ţintă din SUA şi UE şi Putin joacă tare bazându-se pe acest lucru. Occidentul este nepregătit pentru acest scenariu. Disensiunile între membrii alianţei sunt la cote ridicate şi acest lucru nu ajută cu nimic la rezolvarea situaţiei.

Presă din România tace şi încearcă să abată atenţia opiniei publice cu panaramă de Udrea şi istericalele ei de precupeaţa. Zilele trecute s-au întâmplat lucruri fără precendent. NATO a decis înfiinţarea de baze şi centre de comandă pe teritoriul statelor aflate în flancul estic al alianţei şi într-un efort diplomatic fără precedent Merkel şi Hollande au făcut un tur de forţă discutând cu Orban, Poroşenko şi Putin. Aceste lucruri nu sunt întâmplătoare şi reprezintă o ultima încercare de dezamorsare a situaţiei. Cum s-a ajuns aici? Sunt multe de spus însă va redau strict opinia mea.

După ce Rusia a anexat Crimeea încălcând tratatele internaţionale, statele occidentale şi mai ales SUA au pornit un război devastator împotriva Rusiei – războiul financiar. Sancţiunile şi prăbuşirea preţului petrolului au un efect catastrofal asupra bugetului Rusiei. Embargoul financiar a dus la prăbuşirea rublei, inflaţie generalizată şi sărăcirea abruptă a populaţiei. Putin ştie că dacă nu face ceva în maxim un an Rusia va fi ingenucheata şi se pare că a ales opţiunea militară riscând un război total cu NATO – poate chiar al treilea război mondial.

Iată ce a declarant Hollande ieri: 
„Cred că este una din ultimele şanse. (…) Dacă nu reuşim să obţinem un acord durabil de pace, cunoaştem perfect scenariul: există un nume, se cheamă război”. 

În acest context miercuri, 11 februarie vom află dacă vom avea război sau nu după întâlnirea de la Minsk. Personal cred că războiul este inevitabil chiar dacă Merkel şi Hollande reuşesc să îl amâne câteva luni pentru că Putin este nebun şi cu nebunii nu poţi discuta raţional . Rusia nu are cum să câştige acest război. Doar singur bugetul militar al SUA este de 10 ori mai mare decât bugetul militar record al Rusiei din 2015. Este foarte probabil că occidentul să încerce să câştige timp făcând diferite concesii Rusiei. Exceptând ipoteza unui atac fulger al Rusiei, iată care sunt semnele care ne vor avertiza în viitorul apropiat de iminentă războiului:

– Exerciţii NATO comune şi transferarea de tehnică militară în România, Polonia, ţările baltice

– Apariţia unor grupări paramilitare care vor proclamă independenţa “Ţinutului secuiesc” şi care vor intră în conflict cu armata română destabilizând România (se spune că Merkel ştie de acest lucru şi vizită de săptămnă trecută de la Budapesta fost de avertisment pentru Orban )
– Înarmarea cu arme de ultima generaţie a ucrainienilor

– Prezenţa de nave militare americane în marea Meditarana şi în marea Nordului
– Ajustări bugetare în ţările membre alianţei şi creşterea bugetelor apărării
– Atentate islamiste, conflicte de stradă cu musulmanii/turcii/arabii în Franţa, Germania şi UK – sunt voci care cred că atentatele de la Paris au fost coordonate de Rusia pentru a alimenta tensiunile din ţările cu prezenţa ridicată islamistă şi musulmană. Atât Franţa cât şi Germania stau pe un butoi de pulbere datorită comunităţilor mari de musulmani neintegrate nici la a două generaţie
– Prăbuşirea indicelui RTS (bursă rusă)
– Creşterea preţului aurului
– Înteţirea ofesivei ISIS în Siria şi Irak
– Creşterea bursei americane şi a dolarului – miliardarii lumii vor şti cu siguranţă înaintea noastră despre evoluţia evenimentelor şi vor avea grijă să îşi repatrieze şi plaseze banii în siguranţă

Următorul an este critic. Dacă această ipoteza se confirmă, impactul asupra României va fi devastator. În ultimii 25 de ani aliaţii noştri occidentali ne-au tratat că pe o colonie secătuind de resurse România. Demografic România este în colaps, economic suntem la pământ şi în mod oficial suntem una din cele mai corupte ţări din lume. Cu alte cuvinte dacă aliaţii noştri occidentali ar fi intervenit la timp şi nu ar fi permis ruşilor să instituţionalizeze corupţia în România, dacă ar fi făcut şi cu noi un plan Marshal probabil că ar fi avut acum o Românie puternică economic şi solidă militar capabilă să ţină piept Rusiei măcar o luna. S-au trezit târziu prietenii noştri şi eforturile de a curată acum România de corupţie sunt tardive. Probabil că o să vedem în curând o intensificare a luptei anticorupţie pentru că aliaţii nu au nevoie de vulnerabilităţi acum.

Ce putem face fiecare dintre noi să ne protejăm familiile şi averea? Sunt multe de spus… poate într-un post viitor. Ziua de 11 februarie este o zi critică pentru România şi nu pentru că o arestează pe Udrea.

sursa: reportajelive.wordpress.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *