Externe

Reforma sănătăţii, propusă de Obama, a trecut

 Documentul a fost adoptat cu 219 voturi "pentru" şi 212 "împotrivă". Obama a explicat, timp de o oră, avantajele reformei.

Conform legii adoptate, 32 de milioane de americani, care, în prezent, nu au asigurare medicală, vor putea beneficia de acest drept. Reforma ar urma să reducă deficitul american cu 138 de miliarde de dolari pe o perioadă de zece ani. În acelaşi timp, costul total al proiectului este de 940 de miliarde de dolari.

Reforma îi obligă, de asemenea, pe particulari să îşi facă o asigurare privată, în caz contrar trebuind să plătească o penalitate anuală.

Legea a fost votată, deja, de către Senatul american, în luna decembrie. Însă, înainte de a fi promulgată de preşedintele SUA, aceasta va trebui să treacă încă o dată prin Senat, care trebuie să voteze deja amendamentele adoptate astăzi de către Camera Reprezentanţilor.

Analistul american, Mark Mardell, a declarat, pentru BBC, că „această dezbatere de lungă durată a scos la iveală prăpastia ideologică care există la momentul actual. Preşedintele Obama şi-a revizuit priorităţile, punând în prim-plan sistemul de sănătate. Astfel, el a obţinut ce a dorit, o victorie la care nu s-a gândit nici Roosevelt, nici Nixon, nici Clinton”. În opinia lui Mardell, „această reformă nu reprezintă o „petrecere cu ceai”, ci o cauză”.

Subiectul reformei în domeniul sănătăţii este dezbătut, în SUA, de aproape un secol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *