Actualitate

Regimul Voronin sfrseste disperat si jalnic!

Exclusiv on-line

Presa de la Bucuresti a bubuit zilele acestea despre ceea ce se intampla la vama moldoveneasca. Comunistii moldoveni se cred atotputernici si incalca orice norme europene. Vor fi ei taxati de catre electorat la 5 aprilie?

Autoritatile de la Chisinau sunt afone la orice apostrofari si nu le mai pasa de nimic. In agonia lor, cei de la putere, in putinele zile care le-au mai ramas, nu par sa realizeze cat de mult rau isi fac lor, dar, mai ales noua, celor din stanga Prutului. Si nici cat de grav deterioreaza relatiile cu UE prin actiunile lor bolsevice. In cazul comunistilor moldoveni, expresia „dupa noi si potopul” este cea mai semnificativa.

Mai grav este ca, in timp ce ei se gandesc la propriile interese, cei care vor avea de suferit de pe urma acestor actiuni stupide vor fi nimeni altii decat cetatenii simpli. Voroninismul moldovenesc este acum ca un bat cu doua capete si are intentia mai mult ca niciodata sa „tulbure” din nou apele Prutului. Astfel ca, pe de o parte, Voronin vrea ca cei de peste Prut sa perceapa refuzul accesului cetatenilor romani pe teritoriul RM ca unul colectiv; pe de alta, vrea sa imparta societatea noastra in mai multe grupuri divergente, care sa intre in razboaie interne.

Daca veti deschide ziarul Adevarul de astazi veti, gasi un titlu trist si dur cu referire la actiunile vamesilor moldoveni. Podul de prosti de peste Prut. Momentul cel mai important asupra caruia cotidianul bucurestean atrage atentia este „destabilizarea Moldovei – spaima cea mare a lui Voronin”. Astfel, aflam ca „nesiguri pe victoria in alegerile de saptamana viitoare si ingrijorati ca o eventuala alianta postelectorala intre cele trei formatiuni de opozitie, creditate cu sanse reale de a intra in parlament, ii va indeparta de la putere, comunistii au intensificat campania antiromaneasca”.

Un titlu la fel de tare gasim si in Gardianul de astazi. Dupa podurile de flori, ura pe fata. Vladimir Voronin: Romanii au SIDA si nu trebuie sa intre in republica. „Masina de furt este gata si Voronin procedeaza ca Putin, care a refuzat sa participe la dezbaterile televizate din campania electorala cu Opozitia pe motiv ca are alta treaba”, scrie Gardianul, dupa care citeaza o replica a liderului AMN, Serafim Urecheanu. „Este o sfidare a procesului electoral si o batjocura fata de alegatori. Ei nu au nevoie de dezbateri, argumentul lor este maciuca si banul, pe care il impart acum prin localitati”, a ripostat Serafim Urecheanu. Si Viorel Patrichi scrie in Gardianul ca argumentul comunistilor este „maciuca si banul”.

Un alt titlu din presa romaneasca de azi este: Interzis peste Prut, din ziarul Ziua. Potrivit ziaristului George Damian, ceea ce se intampla in aceste zile la granita dintre Romania si RM nu este altceva decat o „campanie stalinista”. „Isteria antiromaneasca de la Chisinau a fost declansata in contextul campaniei electorale, cand ziarul procomunist „Moldova Suverana” a publicat o serie de articole in care avertiza cu privire la o presupusa invazie roma¬neasca la Chisinau, ce ar fi urmarit sa destabilizeze situatia politica. In urma acestor arti¬cole, ambasadorul roman Filip Teo¬dorescu a fost convocat la Ministerul de Externe de la Chisinau unde i s-a adus la cunostinta ingrijorarea autoritatilor comuniste”, scrie Ziua. George Damian face trimitere si la conferinta Regiunea Marea Baltica – Marea Neagra dupa razboiul din Georgia, organizata de Fundatia Moldova si Institutul pentru Stiinte Politice si Relatii Internationale la Iasi, in cursul zilei de 27 martie, unde „eurodeputata Maria Petre a spus referindu-se la blocarea granitei pe Prut ca „este de neinchipuit ce se intampla””. Tot din Ziua aflam ca Maria Petre a calificat drept discriminare prevederea care interzice basarabenilor cu dubla cetatenie sa ocupe un loc de deputat in parlamentul RM.

Alegerile transforma Moldova in Estul salbatic este titlul pe care l-a ales Cotidianul cand vorbeste de „clanul corupt al actualei guvernari comuniste” si “dosariada comunista” de aici. Cand vine vorba despre interdictiile din aceste zile de la vama de la Prut, Cotidianul titreaza cu litere mari: “Comunistii provoaca Romania”. Nu este o noutate acest titlu, dar este o constatare amara, poate cea mai amara din ultimii ani. Referindu-se la “oficiosul comunist Moldova Suverana”, Cotidianul scrie ca acest ziar “titra ca serviciile secrete ale Romaniei ar pune la cale o „revolutie portocalie” la Chisinau”. „Presedintele Traian Basescu este un om al spectacolului si al surprizelor. Si-a propus inlaturarea de la putere cu orice pret a actualei guvernari”, scrie Moldova Suverana, aratand ca presedintele Romaniei ar putea folosi in scop electoral un asemenea eveniment“, se mai arata in ziar.

Jurnalul National puncteaza in articolul Mesaj catre Chisinau: „Incetati abuzurile!” – „Aceste sicane au loc in contextul in care Romania sustine parcursul european al RM si incheierea unui acord de asociere care ar presupune eliminarea vizelor si zone de schimburi comerciale libere. Ambele fiind prevederi extrem de avantajoase pentru vecinii de peste Prut”. Ceea ce fac comunistii de la Chisinau nu a fost trecut cu vederea nici de catre Ministerul roman al Afacerilor Externe. MAE a eliberat un comunicat prin care ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, acuza nerespectarea dreptului la libera circulatie si abuzurile impotriva cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in RM. Despre „indignarea la varful diplomatiei romane fata de oprirea romanilor la granita RM” scrie si Evenimentul Zilei de azi, in articolul Diaconescu „ii bate obrazul” lui Voronin.

Si, la final, ca o perla a actiunilor comuniste de la vama moldoveneasca din aceste zile, agentia NewsIn scrie despre cazul mai multor personalitati ale stiintei si culturii romane care veneau la Uniunea Scriitorilor si care au fost retinuti zilele trecute, fara nici un temei, la punctele de frontiera Sculeni si Leuseni, interzicandu-li-se accesul in RM: „Comandouri de securisti, trimise special la frontiera de generalul de militie sovietica Vladimir Voronin, i-au umilit pe cei nominalizati mai sus, retinandu-i ore in sir fara niciun fel de explicatii, sechestrandu-le cartile personale si cele cateva volume ale clasicilor literaturii noastre Ion Agarbiceanu si Lucian Blaga”, se arata in declaratia care precizeaza ca despre Lucian Blaga, vamesii moldoveni au declarat cu emfaza ca “stiu ei ce fel de poet e acest ministru al lui Basescu”.
Culmea prostiei! S-a intrecut orice limita. Caracterul antidemocratic, antieuropean si antinational al guvernarii comuniste de la Chisinau si-a dat nu numai arama pe fata, dar chiar rugina intreaga. Sa-i plangi de mila, nu alta.
Disperarea regimului Voronin ii anunta oare sfarsitul?
 

http://stelapopa.unimedia.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *