CSI / Rusia

Renault opreşte trei săptămâni activitatea uzinei care produce Logan, Duster şi Sandero în Rusia

Producţia va fi oprită între 16 februarie şi 6 martie, motivul fiind căderea pieţei. Dacă în 2014 vânzările Renault în Rusia au scăzut cu 7%, în ianuarie anul acesta scăderea a fost de 32%.

Uzina de la Moscova are o capacitate de 180.000 maşini/an şi asamblează mai multe modele sub sigla Renault: Logan, Sandero, Fluence, Mégane şi Duster. În Rusia piaţă auto a scăzut cu 10% în 2014, dar pentru 2015 cele mai dure estimări indică – 35%.

Nu doar Renault are probleme mari. General Motors a anunţat suspendarea producţiei la o uzina din Rusia pentru aproape două luni, în timp ce Volvo a întrerupt producţia, dar nu a anunţat şi când o reia, concediind şi 150 de oameni.

Renault se aşteaptă pentru 2015 la o scădere de 20-25% a vânzărilor sale în Rusia unde a vândut anul trecut 195.000 de maşini. Uzina de la Moscova a produs anul trecut 150.000 de maşini.

Se anunţă luni foarte grele pe piaţă auto rusă, vânzările de maşini noi scăzând cu 24% în ianuarie. Preţurile maşinilor au crescut şi e posibil că unii dealeri să fie nevoiţi să se închidă. În plus, dacă vânzările în Rusia vor ajunge la 1,5 milioane maşini/an, unele companii vor închide uzine, fiindcă Rusia are o capacitate de 3 milioane maşini/an.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *