Actualitate

Rezultatele recensământului vor fi anunţate în martie

Directorul general, Vitalie Valcov, a comunicat, în cadrul unei conferinţe de presă că, după încheierea procesării datelor, în luna decembrie, va începe o etapă nouă, de analiză şi calculare a indicatorilor, după care vor fi diseminate rezultatele finale.

Vitalie Valcov a precizat că în procesul de prelucrare a datelor sunt încadraţi circa 200 de operatori, care lucrează în două schimburi. De la Comisia Electorală Centrală au fost împrumutate 100 de laptopuri. Acestea sunt securizate, nu au acces la reţeaua de internet şi posibilităţi de copiere sau transmitere a informaţiei pe orice suport. Pentru a asigura protecţia confidenţialităţii datelor, sala de calculatoare va fi sub supraveghere video.

Directorul BNS a negat că zvonurile că procesarea datelor ar fi tergiversată intenţionat. Potrivit lui, motivul pentru care a durat acest proces a fost lipsa de finanţare. Odată identificate sursele necesare, se depun toate eforturile pentru a finaliza procesul conform planului calendaristic aprobat.

Directorul BNS a mai spus că, cel mai probabil, un viitor recensământ ar putea fi organizat în 2021, iar pregătirile vor începe deja în 2017. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *